RUKOMET

Gobac: Zaslužujemo Ligu prvaka

16.07.2002.
u 00:00

ZAGREB - Nakon prošlotjedne odluke Europskog rukometnog saveza (EHF) da iz Lige rukometnih prvaka izbaci RK Zagreb i prebaci ga u Kup EHF-a, u ponedjeljak je iz Hrvatskog rukometnog saveza u Beč otišla žalba na tu odluku. Uime HRS-a žalba je poslana iz Odvjetničke kancelarije Gajski.

U žalbi se spominje da je administrativnu mjeru EHF donio a da nije bio upoznat s čitavim slučajem. Navedena je cijela kronologija slučaja. Uza žalbu na sedam stranica priloženi su dokazi, ukupno njih 22.

Na kraju žalbe stoji:

"Gore navedenom administrativnom mjerom EHF-a Hrvatskom rukometnom savezu a indirektno i RK Badelu 1862 Zagrebu te ostalim klubovima koji se natječu u nacionalnom prvenstvu nanesena je golema moralna ali i materijalna šteta.

HRS ovdje napominje da su njegovi predstavnici već dugi niz godina među najistaknutijim u natjecanjima pod okriljem EHF-a, te ne postoje nikakvi sportski, a niti bilo koji drugi motivi koji bi opravdali nedodjeljivanje mjesta u Ligi prvaka hrvatskom predstavniku u sezoni 2002./2003.

Zbog navedenoga nedvojbeno će opasti i kvaliteta spomenutog natjecanja, a u krajnjoj liniji bit će kažnjeni i svi zaljubljenici u rukometni sport.

Ova administrativna mjera predstavlja štetan presedan, te grubo kršenje prava nacionalnih saveza".

- U Beč smo poslali žalbu u kojoj se govori o tome da smo zasluženo prvaci Hrvatske za prošlu sezonu, u duhu pravila i propisnika HRS-a. Poslali smo EHF-u procjenu koliki bi bili naši gubici ako ne nastupimo u Ligi prvaka. Nama je s pravom mjesto u Ligi prvaka - rekao je Zoran Gobac, sportski menadžer RK Zagreba, i dodao:

- Zar bi Mike Tyson bio prvak svijeta u boksu kada bi srušio npr. Lewisa udarcem u pleksus, odnosno tamo gdje nije dopušteno? Ne bi, jer se poslužio onim što nije u skladu s pravilima. Tako je bilo i u našem slučaju.

I. Capan

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije