GRAND PRIX - KUBA

Iskustvo Mammadova opet presudilo Kumriću

Zlatko Kumrić
Foto: Vecernji.hr
1/2
24.01.2016.
u 22:19

'Mogu se puno bolje boriti protiv Mammadova, uvjeren sam u to. Malo sam srljao i nisam se najbolje kretao. Mogu puno bolje odraditi pripremni, kao i taktički dio borbe.'

Grand Prix turnir na Kubi je iza nas, a podijeljeni su i novi bodovi za Rio 2016. Kuba je kao domaćin osvojila tek jedno odličje, i to ono srebrno koje im je donijela Maricet Espinosa, započevši put prema zlatu pobjedom protiv Marijane Mišković Hasanbegović.

Naš jedini muški predstavnik, Zlatko Kumrić (do 100 kilograma), u nedjelju je izašao na strunjaču Grand Prixa u Havani. Ždrijeb ga nije mazio pa je upisao tek po pobjedu i poraz. Prvu borbu rutinski je odradio protiv Pene, predstavnika Venezuele koji ga nije ozbiljnije ugrozio.

Druga borba Kumriću donosi iskusnog rivala, svjetskog prvaka iz 2013. godine, Elkhana Mammadova iz Azerbajdžana. Koliko puno znači iskustvo, još jednom je pokazao Mammadov, po treći puta nadmudrivši Kumrića. Tek 12 bodova pripalo je našem borcu u lovu na Olimpijske igre u Rio de Janeiru. 

- Mogu se puno bolje boriti protiv Mammadova, uvjeren sam u to. Malo sam srljao i nisam se najbolje kretao. Mogu puno bolje odraditi pripremni, kao i taktički dio borbe – prokomentirao je Kumrić nastup u Havani te najavio veliki turnir u Parizu za dva tjedna:

- Uvijek je poseban doživljaj boriti se u Parizu i jedva čekam! 

Pregled osvojenih bodova hrvatskih judaša na Grand Prix Havana u utrci za plasman na Olimpijske igre 2016:

Barbara Matić - 60 bodova
Zlatko Kumrić - 12 bodova
Marijana Mišković Hasanbegović - 4 boda

>> Kumrić obranio poziciju za OI i izgubio od svjetskog juniorskog prvaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije