PRIOPĆENJE KLUBA

Hrvatski prvoligaš: Ako se HNS toliko hvali suđenjem, molimo da budemo ravnopravni

Zagreb: Susret Lokomotive i Rudeša u 8. kolu Prve HNL
Marko Lukunic/PIXSELL
16.09.2023.
u 13:17

Nije nam želja omalovažiti pobjedu Lokomotive, ali svakako želimo ukazati na činjenicu da smo ponovno oštećeni, poručili su iz zagrebačkog prvoligaša

Lokomotiva je u prvoj utakmici osmog HNL kola na stadionu u Kranjčevićevoj svladala Rudeš 1:0 pogotkom Indrita Tucija iz slobodnog udarca. 

Bio je to debi Rudešovog novog trenera Tonija Golema koji je došao nakon što je Robert Prosinečki dobio otkaz sa šest poraza iz sedam susreta. Rudeš nije bio zadovoljan suđenjem Zdenka Lovrića na ovom susretu, pa su iz kluba objavili priopćenje posvećeno HNS-u.

"Nije nam želja omalovažiti pobjedu Lokomotive, ali svakako želimo ukazati na činjenicu da smo ponovno oštećeni.

Naime, u 38. minuti dvoboja, kada je suparnička momčad bila u napadu, i nakon benignog kontakta našeg stopera Aboubacara i Bulatovića, sudac Zdenko Lovrić dosudio je prekršaj, kojeg je potom u pogodak pretvorio Indrit Tuci. Evidentno je da taj kontakt nije zaslužio sudačku reakciju, ali eto dogodio se. Na našu štetu.

Iako je klub u teškoj situaciji, mislimo na bodovno stanje i položaj na tablici, ovakvo 'iživljavanje' je nekorektno i moramo reagirati. Jer ulaskom u društvo najboljih očekivali smo da ćemo imati ravnopravan status.

Nažalost, slična se situacija još u utakmici protiv Osijeka, u drugom kolu, kada smo primili gol za 3:1, a tada smo dobili odgovor kako mnogi stadioni nemaju dovoljno kamera koji bi sucima u VAR sobi olakšali posao.

Drugim riječima, odnosno pitamo se, zar klubovi trebaju kupovati kamere? Ovo dakle nije izoliran slučaj, a ako se HNS već toliko hvali sudačkim odlukama, molimo i apeliramo da svi budemo ravnopravni.

Mali jesmo, na dnu smo tablice, ali borimo se. I borit ćemo se za poštenje u nogometu. Naravno, i čestitati suparniku, ako nas zasluženo pobijedi", stoji u priopćenju Rudeša.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Stradun
Stradun
17:36 16.09.2023.

Gospodo, vi ste simpatični, ali to nije dostatno za opstanak novaka u 1. HNL.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije