Plavi tonu

Igrači ne slijede Krunu, dokad će to Mamić trpjeti?

Kruno Jurčić
Filip Brala/Pixsell
09.04.2010.
u 10:07

Gazda će dopustiti Kruni da osvoji svoj drugi naslov prvaka, a do tada će se konzultirati o mogućim nasljednicima.

Prije šest mjeseci, nakon poraza od Anderlechta, Zdravko Mamić ispisao je pravu dijagnozu:

– Igrači nedovoljno slijede Jurčića, koji je diplomirao na temu discipline igre. Želim da u Dinamovoj igri postoji sustav i da on stalno igra na istoj razini. Imamo čudesne igrače, ali nismo ih pretvorili u momčad.

Pola godine kasnije ništa se nije promijenilo. Zapravo jest: igrači danas još manje slijede svoga trenera nego prošle jeseni. I Mandžukić, na Mamićevu žalost, nije jedini Dinamov problem, samo što je njegova destrukcija najočitija.

Jurčićev Dinamo danas izgleda kao vojska koja čuči u rovu i čeka na odlučujući proboj. I kada im komandant naredi juriš, pola ih ostane u rupi, a pola istrči i – pogine. Po gestikulacijama igrača, po njihovoj nervozi na travnjaku (Mandžukić, Sammir, Etto...) može se zaključiti da trener na njih nema previše utjecaja.

Jurčić u Dinamu za sada preživljava zahvaljujući velikoj prednosti u 1. HNL-u. Mamić zna da smjenjivanje u ovom trenutku ne bi bilo popularno i pustit će Krunu da u miru okonča sezonu, podigne pehar i otrči počasni krug. A do tada će trajati konzultacije o nasljedniku.

Jurčić je, unatoč uloženoj silnoj energiji i strasti, Mamića nebrojeno puta stajao živaca. Od Heartsa u Edinburghu, Salzburga i Timisoare u Zagrebu, na kraju i u šest ogleda s Hajdukom u kojima je Dinamo pobijedio samo jednom. U posljednja dva, s nikada slabijim bijelima, bio je posve nemoćan.

A već u srpnju plave čekaju novi sudbinski ispiti u Europi, u kojima nemaju pravo na pogrešku. Suparnici će im tada biti mnogo jači od Hajduka. A Jurčićev Dinamo svaku je utakmicu sve slabiji.

Ključne riječi

Komentara 6

SP
spoter
12:16 09.04.2010.

Preskupo je da se dira u vedete tj. samozvane zvijezde kojima je cilj da se samopromoviraju , naj lakše je otjerati trenera iako taj zaista ima dobar šmek ali nema podršku iz vodstva da bi imao podršku vodstva nebi se to događalo , to da se sluša Kovača i Manđžukića pa i Butina priča previše a na terenu mućak, da ne spominjem još Samira šta je njemu sve dozvoljeno u poslednjih godinu dana kao da je on vlasnik cijelog kluba. Mamića treba pod hitno udaljit iz kluba pozvati Zajeca za direktora a umjesto Zorana za šefa struke pozvat jednog od legendi : Šukera, Bobana ,Vlaovića pa i Cvitanovića ili Tarzana ima ih koji bi taj posa kulturno obavljali.

CR
crocro
12:24 09.04.2010.

U Dinamo se sve mijenjalo, a ponajviše treneri, kao na proizvodnoj traci. I Mamić opet planira promjene. Za neuspjeh su svi krivi, ali mozak operacije sebe ne smatra krivim ili nedaj Bože pomisli da je opravo on taj koji za promjenu treba otići. Obećavao je odlazak, BBB su mu prijetili da mora otići, što se sve nije događalo, ali dobro ukorijenjeni panj ne da se pomaknuti a kamoli izvaditi. Dokle će se navijačima i narodu mazati oči o svačijoj krivnji, ponajviše trenerskoj, a najmanje Mamićevoj. Prekjučer sam napisao da potječem iz kraja gdje malo dijete pri prvom izgovaranju riječi gotovo najprije progovori \"Dinamo\", a onda mama i tata. Pa dokle ćemo trpiti obećanja o nekakvoj Europi, jakom Dinamu. To su priče za naivne. Dok se Dinamo ne riješi nesposobnih kako igrača tako i rukovodstva kluba, nema pomaka naprijed. Jedva će im najveći doseg biti prvak HNL-a. Zato je Mamiću bolje da ne obećava ono što nije u stanju izvršiti, a najbolje bi bilo da se zahvali, spakira kofere i preda vruću fotelju onome koji će pokazati rezultate a ne puste priče. Kada nešto ne valja, u bilo kojem poslu, nije rješenje zamjeniti radnika. Onaj tko ga nadzire i tko je za njega odgovoran, njega treba zamijeniti onim koji će stvoriti dobru radnu ekipu, koja će stvoriti rezultat. Pravdanja neuspjesima Dinama mora doći kraj. Mora se podvući crta i nesposobni izletjeti kao iz katapulta. Ili kao iz trulog i oronulog stadiona. Jer sae ne zna gdje je više trulo ili u ekipi ili okružju gdje ta ekipa igra. A kada nešto kažeš u oči onda te smatraju neprijateljem. Volio bih znati tko čini štetu Dinamu. A do tada nećemo dugo čekati. A oni misle da je kriv, igrač, oružar, možda fizioterapeut ili domar. U Dinamu maske trebaju pasti, kako bi se krenulo podignute glave u bolju budućnost voljenog kluba.

SP
spoter
12:45 09.04.2010.

Najviše me ljute ovi novinari oni su proizveli Mamića i on koristi samo njima i svaki toliko ga instaliraju za osobu dana za osobu tjedna ali po dobu ali po slabom a većinom po slabom a onaj kreten od Mamića se drži onoga da za dobrim konjem se prašina diže , i tako to traje i traje u trakavicu malo novinar malo Mamić a mi obični puk pušimo li pušimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije