Jednu od ključnih ul

Ivo Pinto odbio je Porto zbog Dinama

Ivo Pinto (1)
Uefa.com
28.06.2013.
u 12:01

Jednu od ključnih uloga u transferu odigrao je bivši branič plavih Tonel. Portugalski desni branič trebao bi u subotu stići u Zagreb

Iako je bilo najavljeno da će doputovati u Zagreb u srijedu, Portugalac Ivo Daniel Pinto (23) ipak nije došao. No, menadžer Danko Đikić uvjerava nas da je razlog lijenost portugalske i rumunjske nogometne administracije te da Ivo Pinto još čeka dokumentaciju o raskidu ugovora kako bi sa svim dokumentima došao u Zagreb i potpisao ugovor s Dinamom. To bi se trebalo dogoditi u subotu.

– Sve je dogovoreno, ništa nije zapelo. Ivo Pinto dolazi u Zagreb najkasnije do kraja tjedna i sigurno će biti Dinamov novi igrač – rekao nam je Đikić, koji je posredovao i pri dolasku Tonela u Maksimir.

Bude li Ivo Pinto barem jednako dobar kao Tonel, bit će to za Dinamo odličan posao.

– Uvjeravam vas da će Ivo Pinto biti pojačanje plavih. Tonel je, inače, odigrao jednu od ključnih uloga u ovom transferu, Ivo Pinto ga je pitao sve što ga zanima o klubu i gradu, a Tonel mu je najljepšim riječima govorio o Dinamu, životu u Zagrebu i Hrvatskoj. Pinto je gotovo jednako kvalitetan igrač kao i Tonel, jedan je od najboljih desnih bočnih igrača u Europi i Dinamo je pred finalizacijom doista izvrsnoga posla.

Porto ima Danila...

Ivo Pinto počeo je karijeru u Portu, prošao je sve omladinske selekcije Portugala, a prije četiri godine Porto ga je prepustio Rio Aveu, iz kojeg je išao na posudbe u Gil Vicente, Vitoriu Setubal, Covilhu, Uniao Leiriju i potom u rumunjski Cluj, u kojem je lani odigrao 45 utakmica. Naravno da se uvijek postavlja pitanje zašto nije otišao u neki bogatiji klub od Dinama, ako je već tako dobar.

– Vrlo jednostavno: Porto ga je želio vratiti ovoga ljeta, ali Pinto je odbio svoj matični klub jer želi igrati! Procijenio je, naime, da bi u Portu vrlo malo igrao jer na toj poziciji ima Brazilca Danila, plaćenog čak 18 milijuna eura. Pinto želi igrati za reprezentaciju Portugala i vjerujem da će dobrim igrama u Dinamu zaslužiti izbornikov poziv – objašnjava Đikić.

A koliko će Dinamo platiti Ivu Pinta? Iako se Cluj hvali da će na ime odštete dobiti pet milijuna eura, to ni približno nije točan iznos ovoga transfera. Prema nekim informacijama, Dinamo će, naime, za odštetu platiti nešto manje od milijun i pol eura, a Portugalac će godišnje zarađivati oko 350.000 eura.

Ivo Pinto jesenas je odigrao svih deset utakmica u kvalifikacijama i u Ligi prvaka za Cluj. Imali su Rumunji težak put do završnice, morali su eliminirati Slovan iz Libereca (1:0, 2:1) i Basel (1:0, 2:1), a u skupini su igrali s Manchester Unitedom, Galatasarayem i Bragom te su osvojili čak 10 bodova i doslovce za dlaku propustili osminu finala!

Pobjeda na Old Traffordu

A Ivo Pinto je najbolje igrao upravo protiv Uniteda, na Old Traffordu je Cluj senzacionalno slavio pobjedu 1:0! Nakon tog dvoboja rekao je:

– Kad sam došao u Cluj, veselio sam se igranju u Ligi prvaka, ali nisam ni sanjao da ću igrati protiv Manchester Uniteda, pogotovu zato što smo imali težak posao u kvalifikacijama. Pobjeda na Old Traffordu najdraža mi je u karijeri, nitko nije vjerovao u nas, a mi smo nadigrali i svladali Engleze u gostima.

Ivo Pinto - osobna iskaznica

Datum i mjesto rođenja: 7. siječnja 1990., Lourosa, Portugal

Visina i težina: 184 cm, 73 kg

Nastupi za reprezentaciju: igrao je za sve omladinske selekcije Portugala

Klubovi: Porto, Gil Vicente, Vitoria Setubal, Covilha, Rio Ave, Uniao Leiria, Cluj

Igračka pozicija: obrana, desni bočni

Procijenjena vrijednost: 2,2 milijuna eura (Transfermarkt)

Vrline: brzina, motorika, tehnika, karakter, ambicija...

>> Jurčić: Nisam zabrinut što Pinto dolazi kasnije, imamo Vrsaljka

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije