HRV - MAK 74:78

Iz Repešina rudnika u premijerni poraz

'26.07.2011., Osijek, sportska dvorana Gradski Vrt - Prijateljska kosarkaska utakmica izmedju Hrvatske i Bugarske. Ante Tomic. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
'Marko Mrkonjic/PIXSELL'
06.08.2013.
u 23:02

Teških nogu i tvrdih ruku, tek izašli iz Repešina rudnika, hrvatski su košarkaši porazom otvorili seriju pripremnih utakmica za Eurobasket. U Slavonskom Brodu, pred 1500 gledatelja, naši su izgubili od Makedonaca (72:76).

 I dok su gosti igrali bez prvog Makedonca u NBA Pere Antića, a veći dio i bez prvog centra Samardžijskog, hrvatski je izbornik ostavio na klupi ostavio Žorića i Drapera jer zbog ozljeda tjelesno kaskaju za ostalima. Nažalost, od 28. minute nije bilo niti Šarića pa je nestalo centarske kombinatorike s Tomićem.

Našima su najviše naškodili Vojdan Stojanovski (18 koševa), Amerikanac McCaleb (16), oniski centar fine ruke Čekovski (13), ali i anonimni Brčov koji je svoja četiri koša ubacio u završnici iz zicer situacija, usred zbunjene hrvatske obrane.

- Nije ovo ništa strašno, očekivao sam ovakvo što. Makedonci su u boljem stanju, njima je to treća utakmica, a nama prva, bili su svježiji, a nama su noge i ruke bile užasno tvrde - kazao je Simon koji je u završnici susreta, po trenerovoj odluci, organizirao igru umjesto prvog razigravača Roka Ukića.

- Roka sam ostavio na klupi jer sam primjetio veliki zamor. U prvoj pripremnoj utakmici očekivao sam dosta oscilacija. Dok je bilo svježine nije bilo loše, no onda je došlo do viška driblinga, do nedostatka komunikacije u obrani kojoj su najviše dali Bogdanović i Tomas - ustvrdio je Repeša uoči druge utakmice s Makedoncima koja će biti odigrana u srijedu u Lučkom, ali iza zatvorenih vrata za javnost.

I Aleš Pipan, Slovenac na klupi Makedonije, pokušavao je relativizirati ovaj poraz. KOlegijalno je izjavio:

- Ne bih puno govorio o utakmici jer ona je bila pripremna a takve služe trenerima da vide gdje su. Mi se svi spremamo za Eurobasket, a ne za prijateljske utakmice. Vidjelo se da smo mi već odigrali dvije utakmice i da smo bili sigurniji u igri, a i puno nam je značilo što nam se za ovaj susret priključio Bo McCaleb. Utakmica je bila puna tempa, no noge su još teške, a niti šut nije na traženoj razini.

Na upit koliko ga peče poraz u prvoj od tri pripremne utakmice pred domaćom publikom, Repeša je kazao:

- Apsolutno me ne smeta. Dakako, htjeli smo pobijediti, zato sam i zvao time-out, no nismo uspjeli. Prije četiri godine igrali smo na turniru u Izmiru tako dobro da bismo, da se Eurobasket igrao ondje, vjerojatno bili europski prvaci. Sada je najvažnije da svi budemo zdravi, da Šarićeva ozljeda nije ozbiljna, pa ćemo doći i do igre kakvu svi priželjkujemo.

Koševe za Hrvatsku postigli su: Tomić i Bogdanović po 15, Ukić i Simon po 10, Šarić 9, Tomas 6, Andrić 4, Rudež 3 i M. Delaš 2.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije