CHRISTINA ZWICKER

'Iza mene je teška godina nakon operacije. Oporavak je trajao dugo, ali cilj je plasirati se na SP'

storyeditor/2023-04-11/PXL_130621_33240569.jpg
\'Davor Javorović/PIXSELL
12.04.2023.
u 23:08

'Bit će teško izboriti Igre, ali zato tako puno treniram. Da bih izborila Pariz, moram biti dobra u višeboju na Svjetskom prvenstvu 2023. godine u Antwerpenu'

Nakon gimnastičara, danas će kvalifikacije na Europskom prvenstvu u turskoj Antalyi odraditi gimnastičarke. Za razliku od gimnastičara, naše gimnastičarke do sada nisu osvojile nijednu medalju. Imali smo tek četiri finala. Tijana Koren bila je osma na preskoku 2013. i 2020. godine, a Christina Zwicker bila je šesta na ručama i sedma na gredi 2020. u Mersinu.

Glavni je cilj OI u Parizu

– Podij-trening za mene je prošao prilično dobro. Ovo mi je prvo veće natjecanje nakon operacije. Prošlog vikenda nastupala sam na međunarodnom natjecanju u Budimpešti, koje mi je bilo dobra priprema za Europsko prvenstvo. Iza mene je bila teška godina. Dugo sam čekala operaciju i dugo je trajao oporavak. Da sam imala još mjesec dana priprema, bilo bi super, ali ni ovako nije loše jer sam prilično spremna došla u Tursku – rekla je Christina Zwicker.

Što očekujete od kvalifikacija?

Da što bolje napravim vježbe. Ima tu nekih detalja koje treba popraviti u nekim vježbama. Glavni je cilj plasirati se na Svjetsko prvenstvo. Ne bi bilo loše da se plasiramo kao ekipa budući da ćemo nas tri vježbati višeboj na ovom Europskom prvenstvu. Moram pohvaliti sve cure, vlada neka posebna energija i atmosfera je sjajna. Kad nekoj baš ne ide sve od ruke na treningu, mi druge je bodrimo. Guramo jedna drugu. Za mene je ovo novo iskustvo jer sam uglavnom nastupala sama – rekla je Christina.

Vi ste jedna od naših kandidatkinja za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine?

– To mi je cilj. Bit će teško izboriti Igre, ali zato tako puno treniram. Da bih izborila Pariz, moram biti dobra u višeboju na Svjetskom prvenstvu 2023. godine u Antwerpenu. Vježbati višeboj nije lako. Puno je lakše trenirati samo jednu spravu. Što se tiče višeboja, jaka sam na gredi i dvovisinskim ručama, nešto slabija na parteru i preskoku – zaključila je Zwicker.

Uz Christinu, višeboj će raditi i Sara Šulekić i Nika Kukuljan. Tina Zelčić nastupit će samo u vježbi na gredi, a Antea Ercegović vježbat će parter i preskok.

Nisam baš zadovoljna kako je prošao podij-trening. Nadam se da će u kvalifikacijama to sve biti i izgledati puno, puno bolje – rekla je Tina Zelčić, članica ZTD-a Hrvatski sokol iz Zagreba.

Visoka je 168 cm. Sudionica je Europskog juniorskog prvenstva u Bernu. Trenira je bivši hrvatski reprezentativac Marko Brez. Na svojem trećem nastupu u Svjetskom gimnastičkom kupu, koji je bio 2019. u turskom Mersinu, u svojoj prvoj završnici bila je četvrta, a postolje joj je izmaknulo za 0,050 bodova. Uspjeh je tim veći što joj je to uspjelo na prvom velikom natjecanju nakon godinu dana i operacije lakta. Prvi je nastup na Svjetskom kupu bio u Osijeku 2018. godine.

Nasljednica Erceg i Đerek

Antea Ercegović mlada je članica Gimnastičkog kluba Marjan iz Splita, koji je hrvatskoj ženskoj gimnastici dao već dvije olimpijke Tinu Erceg i Anu Đerek. Pozornost na sebe ova je Solinjanka, koja će tek krajem lipnja napuniti 18 godina, privukla 2020. godine kada je na Europskom prvenstvu u Mersinu, u juniorskoj konkurenciji, zauzela sedmo mjesto na preskoku. To joj je inače i najjača sprava. Trenira pod nadzorom Vladimira Ilića, inače sina poznate splitske gimnastičke trenerice Magde Ilić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije