NEMA OPUŠTANJA Pobjedom nad Šibenikom Dinamo bi dobio psihološki 'rat'

Jurčić na sastanku igrače upozorio: Ništa nije gotovo

04.05.2009.
u 15:28

U Maksimiru je zabranjeno slavlje, ni u plavim hodnicima nema euforije, svi pozivaju na oprez, pogotovo pred gostovanje u Šibeniku. Ni u svlačionici nije bilo fešte nakon poraza Hajduka.

Sivonjića manje boli zbog Smrekarova pogotka


Ilija Sivonjić i Sammir ranije su zbog ozljeda napustili sraz s Rijekom, no ozbiljnijih posljedica ipak nema. Sammir je dobio udarac i neće biti posljedica. Više su se plavi bojali za Sivonjića koji je osjetio bol u zadnjoj loži. Pregledi nisu pokazali oštećenja i s njim bi trebalo biti sve u redu.
- Navečer nakon utakmice rekao mi je da bi trebalo biti dobro. Koliko znam zajedno su bili Mandžukić, Slepička i Sivonjić. A Iliju je manje boljelo čim je Smrekar zabio pobjednički gol Hajduku - veli Sivonjićev menadžer Ivan Cvjetković.(rj)
- Ne bih želio da sad ovo ispadne pila naopako, ali na sastanku sam igračima rekao, upozorio ih, kako se lako poskliznuti. Znam da vas sve zanima nastala situacija nakon poraza Hajduka. Ona je sada puno bolja, bolji je osjećaj. Ali to moramo iskoristiti za još bolju atmosferu. Cijeli tjedan pripremat ćemo se samo za Šibenik i mislimo samo na njih - govorio je Jurčić.

U Šibeniku bi, bude li se ponudio takav rasplet, moglo odlučiti o naslovu prvaka. Pobijedi li Dinamo poslijepodne dobio bi psiholiški ‘rat’ sa Splićanima koji igraju navečer. Je li vam to najvažnija utakmica u trenerskoj karijeri?

- Otkako sam u Dinamu svaka mi je utakmica najvažnija i ove četiri će biti takve, to želim prenijeti i na svoje igrače.

Jurčić je svojim igračima govorio o kvalitetama Varteksa, pa su ih plavi natrpali sa 6:1. Nije očekivao pobjedu Varteksa u Splitu.

- Nisam vjerovao da će pobijediti, ali znam kakav profil igrača imaju i da su strašno opasni u kontranapadima i polukontranapadima, a to su u Splitu i demonstrirali - zaključio je Jurčić i ipak jako vedar ušao u novi tjedan. Zacijelo mu se bilo lijepo jučer probuditi s četiri boda više od Hajduka. O kojem ne želi govoriti. To je dosad bio uspješan recept.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije