12. Simposar

Kustić o Dalićevim luksuznim ponudama: U šali sam ga pitao da li me cima s ponuđačima?

Simposar Sarajevo 13.-15.09.2023
nordphoto GmbH / Bratic
15.09.2023.
u 10:59

Na završnom panelu, također nogometnom, Ivan Gudelj objavio je da je konačno pobijedio hepatitis B dok je Joško Jeličić, oštroumni stručni komentator nogometnih zbivanja, najavio da možda više neće raditi taj posao zbog stresa kojeg isti izaziva.

Na 12. Simposaru, sportskoj konferenciji u Sarajevu, održan je i panel o Hrvatskom nogometnom savezu kao najuspješnijem nacionalnom sportskom savezu na prostoru bivše SFRJ. A o tome ne govore samo dvije bronce i jedno srebro na svjetskim prvenstvima u posljednjih 25 godina već i činjenica da je, otkako je neovisna, Hrvatska propustila samo dva velika natjecanja (po jedno svjetsko i europsko prvenstvo).

U nogomet već od prvašića

Gosti ove tribine bili su predsjednik HNS-a Marijan Kustić, izbornik Zlatko Dalić, tehnički direktor reprezentacija Stipe Pletikosa te glavni instruktor Saveza Petar Krpan. A upravo je on prezentirao podatak koji je zapanjio goste konferencije.

– Od 23 igrača s popisa reprezentacije koja je u Kataru osvojila svjetsko srebro, čak su 22 prošla kroz naš sustav. A njega, osim klubova, čini i 21 županija od kojih svaka ima svog instruktora. I njihov je zadatak da okrenu svaki kamen, da nam ne promakne nijedno talentirano dijete. U to ime planiramo u svakoj od tih županija postaviti instruktore za tjelesnu pripremu. Osim toga, krenuli smo i u osnovne škole, djecu već od prvog razreda želimo usmjeravati što više u nogomet.

VEZANI ČLANCI:

A sve njih, od malih nogu, treba odgajati kao domoljube što potvrđuje i izjava Stipe Pletikose:

– Kada smo imenovali novog izbornika selekcije U-19, on nas je pitao koje su mu obveze. Na to smo mu rekli da je prvo i osnovno održavanje kulta reprezentacije, a tek onda dolazi sve ostalo poput sustava igre.

Spomenuo je Pletikosa i projekt dijaspore za koji je, također, zadužen Krpan:

– Projekt traje godinu i pol na relaciji sa Sjevernom Amerikom i Australijom gdje smo, recimo, okupili 250 hrvatske djece od 12 do 15 godina. A mnoge od njih zovemo na naše kampove.

A na pitanje kulta reprezentacije osvrnuo se i izbornik Dalić kazavši:

– Ja sam nekoliko puta rekao igračima da nam se ne smije dogoditi što i košarci gdje su reprezentativni kandidati počeli birati kad će se odazvati.

VEZANI ČLANCI:

Dalić upozorava s košarkašima

A na temu Dalićeve odanosti hrvatskoj reprezentaciji, unatoč bogatijim ponudama, osvrnuo se Kustić našalivši se:

– Mi se i obiteljski družimo, a ja sam ga jednom u šali pitao da li se ti dogovaraš s ponuđačima da ti šalju ponude baš kada si u društvu sa mnom da ih ja vidim pa da ti dignem plaću.

Na završnom panelu, također nogometnom, Ivan Gudelj objavio je da je konačno pobijedio hepatitis B dok je Joško Jeličić, oštroumni stručni komentator nogometnih zbivanja, najavio da možda više neće raditi taj posao zbog stresa kojeg isti izaziva.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije