REAKCIJE POZNATIH

Legende šokirane nakon Gabrićeve smrti: 'Ostat će u sjećanju zbog ljudskih i sportskih vrijednosti'

Split: Otac i sin Gabri? u obra?unu u jedanaestercima
Foto: Ivo Cagalj/24sata
1/15
28.10.2024.
u 13:50

– Sve nas je šokirala ovako iznenadna vijest – rekao nam je viši savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog Saveza  Zorislav Srebrić, koji je bio dugogodišnji suradnik i prijatelj Tončiju Gabriću.

Šokantne vijesti pogodile su hrvatski nogomet, u 64. godini preminuo je legendarni hrvatski golman Tonči Gabrić. Vijest je koja je u ponedjeljak odjeknula hrvatskim medijskim eterom. Smatra se jednim od najboljih hrvatskih vratara svih vremena, a uglavnom je bio zamjena neupitnoj jedinici Draženu Ladiću što se tiče reprezentacije. 

– Rastužila me ta vijest, Hrvatska je izgubila bivšeg reprezentativca koji je branio i u onoj povijesnoj prvoj utakmici Hrvatske s SAD-om u Maksimiru, baš me šokirala ta tužna vijest. Tonći je bio odličan stručnjak koji je radio i s našim trenerima u inozemstvu. U reprezentaciji smo jako dobro surađivali, Tonći, Ladić i ja bili smo zajedno od 1996. do 1998. godine, bili smo zajedno kroz te kvalifikacije jer Tonći nije išao u Francusku na SP, tamo je kao treći bio Vasilj. Gabrić je uvijek bio vrlo duhovit, vedar i nasmijan, bio je pravi stručnjak, s njim su radili i Subašić, Kalinić, Pletikosa i svi ga ističu kao pravog stručnjaka i nadasve dobru osobu – tužnim je glasom o svom bivšem kolegi govorio Marjan Mrmić za Večernji list.

GALERIJA Iznenada je preminuo legendarni Tonči Gabrić

Split: Otac i sin Gabri? u obra?unu u jedanaestercima
1/15

– Sve nas je šokirala ovako iznenadna vijest – rekao nam je viši savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog Saveza  Zorislav Srebrić, koji je bio dugogodišnji suradnik i prijatelj Tončiju Gabriću, pa nastavio...

– O njemu kao sportašu, nogometašu i čovjeku možemo reći sve najbolje. Dugo smo surađivali, posebno dok je nastupao za hrvatsku reprezentaciju. Bio je pedantan, discipliniran, radan, ali i druželjubiv čovjek. Uvijek je odavao utisak, a takav je i bio, čovjeka koji je privržen obitelji. Bio je i jako privržen nogometu, a posebno reprezentaciji Hrvatske. Za sva vremena će ostati zabilježen njegov posebni nastup za reprezentaciju 17. listopada 1990. godine na povijesnoj utakmici Hrvatske i SAD-a. Ostat će nam trajno u sjećanju sa svih aspekata svojih sportskih i ljudskih vrijednosti. Izražavam duboku sućut cijeloj obitelji, užoj i široj, a i svima onima kojima je Tonči bio omiljen i drag suradnik – poručio je Srebrić.

Komentara 1

PV
prcko.vita
15:30 28.10.2024.

I, što kažeš ministre, s koliko bi ono trebali da idemo u mirovinu? E moj narode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije