IVAN OTVORIO DUŠU

Ljubičić: Samo me Ivanišević uspio napiti, ničega se ne sjećam...

ljubičić (1)
Slavko Midžor/PIXSELL
27.05.2012.
u 19:36

- Ljubomoran sam samo na Federera, rekao sam mu da mi je mogao dati koji trofej kad ih već ima toliko

Iako je dva mjeseca u teniskoj mirovini, Ivan Ljubičić i dalje je zanimljiv sugovornik u sportskim medijima. Za službene stranice Roland Garrosa tako je pričao o svojoj karijeri, iskustvima s Toura, kako je osvajao suprugu...

Koji trenutak karijere pamtite kao najsramotiji?

- U Stuttgartu 1999. dok sam igrao protiv Gastona Gaudija, imao sam samo tri reketa, a u drugom setu pukle su mi žice i na trećem. Dok sam čekao da mi donesu novi, publika mi se rugala, sudac me opomenuo, a kad sam konačno dobio reket, sarkastično su mi pljeskali. Izgubio sam u tri seta.

Koja je najgora isprika koju ste smislili da izbjegnete trening?

- Iskreno govoreći, bio sam veliki profesionalac i moram vas razočarati, no nisam propustio niti jedan trening.

Koja je Vaša najluđa noć na Touru?

- Novogodišnji tulum 1996. u Dohi. Bio sam jako mlad, a Goran Ivanišević naumio je da me napije i uspio u tome. To je jedini put da sam se baš ''zdrobio'', ničega se ne sjećam iz te noći, a uvjeravam vas da se ni Goran ne bi ničega sjetio (smijeh).

Koga ste sanjali da ćete poljubiti dok ste bili tinejdžer?

- Cindy Crawford, no nikad je nisam ni upoznao. Od poznatih žena, upoznao sam samo Charlize Theron koja je navijala za Marcosa Baghdatisa dok je igrao protiv mene na Australian Openu. Oprostio sam joj to nekako...

Jeste li ljubomorni na nekog igrača?

- Naravno, na Rogera Federera. Možete samo sanjati o njegovim postignućima i klasi. On je moj najbolji prijatelj na Touru pa sam mu znao reći da je osvojio previše trofeja i da bi mogao kojeg meni prepustiti (smijeh).

Zbog koje šale iz svlačionice žalite?

- Nije iz svlačionice, nego s konferencije za novinare i to baš ovdje u Roland Garrosu 2006. godine, nakon poraza od Nadala u polufinalu. Prošlo je šest godina, a još uvijek se ljuti na mene iako ne znam što sam to mogao reći da je tako uzrujan. Ali, to je Rafa.

Najveća laž koju ste ikada rekli novinarima?

- Ako sam ikada i slagao, sigurno nije bilo namjerno. Poznat sam po tome da govorim što i mislim, ponekad sam čak suviše iskren. Nikada nisam namjerno lagao.

Od pjesama koje imate na MP3 playeru, ima li neka zbog koje vam je neugodno?

- Kad bih baš morao odgovoriti, onda su to pjesme grupe ''Take that'', no ne stidim se zbog toga.

Postoji li osoba s kojom niste imali hrabrosti razgovarati na Touru ili negdje drugdje?

- Kad sam bio mlad, moji uzori su bili Goran Ivanišević i Pete Sampras. Imao sam sreću obojicu susresti i upoznati. Upoznao sam i sve predsjednike u mojoj zemlji pa vam ne mogu dati neki odgovor na ovo pitanje. Kada želim razgovarati s nekime, nisam sramežljiv.

Kada ste iskoristili svoj status zvijezde za neki posebni tretman?

- Kada sam ulagao u nekretnine. Želio sam kupiti stan u zgradi u Hrvatskoj i našao sam jednu u kojoj su svi već bili prodani. Bila je to jedna fantastična zgrada u lijepoj četvrti. Nazvao sam vlasnika koji je rekao da će mi prodati jedan stan samo zato jer sam ja u pitanju.  Tko zna, možda je ipak imao neki slobodan stan (smijeh). I još jednom, kada se u Madridu igralo finale Lige prvaka 2010. godine između Intera i Bayerna. Nazvao sam Danijela Pranjića, lijevog beka Bayerna, iako ga nisam poznavao i uspio mi je nabaviti osam ulaznica. Platio sam za njih, ali je svejedno nevjerojatno da je osigurao tako puno ulaznica u zadnji tren


Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
20:53 27.05.2012.

Poznati hrvatski tenisač Ivan Ljubičić vratio je ključeve stana koje mu je dodijelilo Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba. Reagirao je na riječi zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića kako je stan poznati sportaš dobio kada je bio slabo rangiran na ljestvici, a sadaa ima milijune i prijavljen je u Monte Carlu da ne plaća porez u Hrvatskoj. Bandić je izjavio da nema više besplatnih stanova za političare i poznate osobe. http://dalje.com/hr-zagreb/ivan-ljubicic-vratio-kljuceve-gradskog-stana/61812

OB
-obrisani-
20:53 27.05.2012.

Talijanski motocilistički as Valentino Rossi ipak će morati platiti basnoslovnih 35 milijuna eura talijanskim poreznim vlastima. 28-godišnji Rossi se dugo sporio oko plaćanja poreza sa talijanskom državom, budući da od 2000. ima prebivalište u Velikoj Britaniji. To mu nije pomogloo da izbjegne plaćanje poreza, pa je pristao na kompromis kada su ga porezne vlasti suočile s činjenicom da bi zaostali porez u osam godina mogao iznositi čak 112 milijuna eura. Sedmerostruki svjetski prvak u različitim klasama uspio je sa svojim odvjetnicima postići sporazum kojim će za period od 2001-2004 platiti 19 milijuna eura, a još 16 milijuna eura uplatit će za period od 2005. i 2006. godinu. Talijanske vlasti vrlo su striktne glede plaćanja poreza talijanskih sportaša koji imaju prebivalište izvan domovine. Rossi je dokazao da posjeduje jednoipolsobni stan u Londonu, ali nije uspio dokazati da u engleskoj prijestolnici boravi veći dio godine. Rossi je najbogatiji talijanski sportaš, a prema listu Sports Illustrated sa ukupno 30 milijuna dolara zarade godišnje sedmi je sportaš po zaradi u svijetu, a drugi u Europi.

OB
-obrisani-
20:54 27.05.2012.

Svaka čast Ančiću, Čiliću, Kosteliću, Ivaniševiću i Ljubičiću! Sve vrhunski sportaši, ali može ih biti sram što su se lažno nastanili u Monte Carlu. Samo da ne bi plaćali porez hrvatskoj državi. Ante Kostelić genijalni je trener, ali glumi Hrvatinuinu nad Hrvatinama. Osim kada treba platiti porez. Onda je zakleti Monegašanin, a to je bijedna poruka hrvatskoj mladosti. Ako zaradite milijune, prevarite hrvatsku državu u kojoj ljudi kopaju po kantama za smeće da bi preživjeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije