u svojoj bivšoj školi

Luka Modrić klincima: Slijedite svoj san!

Luka Modrić
Filip Brala/Pixsell
05.06.2010.
u 19:09

Luka Modrić najbolji je i s oko pet milijuna eura godišnjom plaćom najskuplji hrvatski nogometaš. Luka je sa ženom koju voli nedavno zasnovao brak.

On i njegova Vanja u lipnju će postati roditelji... Luki je sada definitivno kao u bajci, a s obzirom na poznate okolnosti njegova teškog djetinjstva kada je u strahotama rata morao s obitelji napustiti rodno mjesto Modrići kod Obrovca, nema čovjeka u Hrvatskoj koji se ne raduje svim Lukinim osobnim i profesionalnim uspjesima.

U svijet sa 15 i pol godina


Te je uspjehe Luka sinoć podijelio s djecom iz klupa zadarske osnovne škole u kojima je nekad i on sjedio. Mnoštvo djece iz Osnovne škole Šime Budinića u Zadru pohitalo je po Lukin autogram, slikanje, a jedan od sretnika koji je imao priliku slikati se s Lukom Modrićem je i sin kapetana Zadra Jakova Suraća, također školarac Šime Budinića.

- Našao sam se s Lukom nešto prije i sjetili smo se dana kako nam je bilo u progonstvu u hotelu Iž. Sjetili smo se tih dana kada su roditelji bili na ratištu, a mi u hotelu uglavnom okruženi starcima. Tada, početkom devedesetih imao sam 15 godina i već sam bio na pragu prve ekipe kada sam izišao iz svoje prognaničke sobe broj 211 i vidio jednog dječačića kako tehnicira s teniskom lopticom. Malo je tko to mogao, ali vidjelo se odmah da će biti virtuoz, što je na kraju i postao. Bilo mi je sinoć u školi gdje je govorio djeci i zanimljivo jer uza sav pljesak koji je dobio od djece, dobio je i porciju zvižduka kada je rekao da mu je uz gol mreži Chelsea najdraži gol Hajduku na Poljudu.

Dobro, malo se iskupio time što je rekao da mu je uz Dinamo najdraži klub Zadar - rekao nam je Jakov Surać, ističući da mu je sin oduševljen što se slikao s Lukom. Dodao je da mu je jako drago da je njegovu sinu i drugoj djeci Luka opisao kako je bilo teško ispuniti svoj san i uz koliko odricanja. Luka je pričao kako je s 15 i pol godina morao napustiti obitelj i prijatelje u Zadru kako bi otišao za svojim snom da postane pravi igrač. U Dinamu se ostvario, a u Tottenhamu postao prava zvijezda i najskuplje plaćeni igrač.

- Treba biti uporan i slijediti svoj san - rekao je Luka Modrić školarcima dijeleći im autograme i slikajući se s njima, a potom im i pričajući kako se stalno morao privikavati na nove životne okolnosti. Iako jako vezan za svoju obitelj, morao je u Zagreb, gdje je ostvario najveću želju da zaigra za hrvatsku reprezentaciju, a kada je prerastao hrvatske travnjake krenuo je put Londona.

I tamo je trebala faza privikavanja, no u, kako je rekao, fenomenalnom klubu kakav Tottenham jest, ali i uz društvo Vedrana Ćorluke i Nike Kranjčara sve je bilo lakše. Do Zadra je skoknuo prije najnovijeg izazova.

Napokon u Ligu prvaka

Luki, naime,za manje od mjesec dana počinju pripreme u Tottenhamu i pokušaj da konačno zaigra u Ligi prvaka. Želja da to bude s Dinamom nije mu se ostvarila, a sada vjeruje u ispunjenje i tog sna. Djeca, ali i profesori s kojima se nakon dugo godina susreo iz zadarske Osnovne škole Šime Budinića - to su mu zaželjeli iz sveg srca.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Glina74
Glina74
20:25 05.06.2010.

Opet Večernji dopušta svojim piskaralama da nam dijecu nazivaju KLINCIMA ako u večernjem nemaju drugu riječi u Hrvarskog pravopisi nek ne pišu gluposti i našu dijecu nazivaju KLINCIMA.Daj neka taj lektor nešta radi a ne da mu čitaoci ispravljaju pravopis., a on sijedi po kojekakovim kafičima.

AR
artini
03:11 06.06.2010.

@grgo03 Sve ok - cak se u nacelu i slazem, ali bilo bi puno bolje da si i sam napisao gramaticki ispravan post. Ovako rugala se sova sjenici...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije