DINAMO

Mamić: Nikad nisam rekao da ćemo pustiti Osijeku

11.05.2004.
u 00:00

Tko kaže da moramo biti prvaci - dodao je Zdravko Mamić

ZAGREB - Tužna zadarska subota uzdrmala je maksimirske temelje. U klubu su svi nervozni i napeti, jedino se to ne primjećuje na Gogi koja kuha odličan nescaffe. Glasnogovornik Ado Kožul, kojem ovih dana nije nimalo lako servirao nam je skromno predjelo te prenio da Stjepan Brolich, nekadašnji predsjednik Dinamove skupštine napušta Zagreb i ostatak života želi provesti na Krku. U klubu su odlučili oprostiti se s Brolichom, i predsjednik Mirko Barišić će mu u ime Siemensa darivati prijenosno računalo.

Igor Štimac već jednu ruku drži na trofeju namjenjenom prvaku, što izjeda Dinamovog izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića. Najprije se želio odmoriti od medijskih istupa, no ipak se predomislio. Jučer se nije odlučio na monolog, čekao je pitanja.

Bojite li se kazne disciplinskih organa HNS-a nakon izjave da će te pustiti Osijeku utakmicu, ako vam ti bodovi neće ništa značiti?

- Gdje ste vi to pročitali, ja to nikad nisam rekao. Dinamo je veliki klub i to ne radi.

Hoćete li doista sutra otići u Osijek i gledati Hajduk, umjesto da na Kantridi gledate svoju momčad?

- Vjerojatnije je da ću otići u Osijek.

Najava da će te premirati Osječane ponovno je uzburkala vode?

- Meni se to čini normalnim, nije to prvi put na neka treća strana premira nekog u svom interesu. Moj brat Zoran je preko mene ponudio Osječanima, mi na to imamo pravo i ne trebamo ničiju suglasnost. Mogli smo to napraviti da nitko ne zna, nismo mi kao drugi koji namještaju i kupuju utakmice.

Mamić je postajao sve nervozniji:

- Zašto bi Dinamo na kraju morao biti prvak, tko to kaže da mi uvijek moramo biti najbolji. No, meni nije jasno po kojem je kriteriju Hajduk prvak, po kojem kriteriju se na naslovnice stavlja da je Dinamo izgubio naslov. Tko kaže da će Hajduk pobijediti u Osijeku, tko garantira da će Dinamo slaviti na Kantridi. Varteks će se u Splitu boriti za sebe, jer samo tako može u Europu.

Više nije čekao pitanja:

- Mi izgubimo u Zadru i kažemo kako su suci veličanstveni.

A onda je stiglo pitanje koje je prouzročilo eksploziju. Možete li nam pojasniti neke repove iz Olićevog transfera za koje vas optužuje Reno Sinovčić?

- Sve vas nabijem na onu stvar, sve koji postavljate takva pitanja, pokvarenjaci! Nećete me tako brzo vidjeti na konferenciji za novinare.

IGOR FLAK

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije