KOMPLIMENTI

Marca: Kovačić je luksuzno pojačanje Pepa i Cityja. Zadnji sastojak za nepobjedivu momčad

Hrvatska primila medalje za drugo mjesto u Ligi nacija
Marko Lukunic/PIXSELL
28.06.2023.
u 13:55

Odlaskom Gundogana otvorilo se mjesto za jednog veznjaka koje je popunio naš vatreni

Hrvatski veznjak Mateo Kovačić pojačao je redove Manchester Cityja za 30 milijuna eura, koliko su građani platili Chelseaju koji je morao prodavati najbolje igrače kako bi konsolidirao financijsku bilancu. Španjolski medij Marca smatra kako je Kova totalni veznjak koji će kompletirati Guardiolin Super Manchester City.

– Hrvat je luksuzno pojačanje Pepove momčadi, prvo nakon što je osvojila engleski i europski naslov. City je ostao bez kapetana Ilkaya Gündogana, ali je odmah reagirao kupnjom Kovačića. Kovačić je rođen u Austriji, ali je Balkanac. Posljednjih godina daleko je zreliji i kompletniji nogometaš nego što je bio kada je došao u Real. Kovačić je sada izvanserijski što se tiče oduzimanja lopte i kontri. Izvanredno je sposoban u iznošenju lopte i driblingu. Jako mu je teško oduzeti loptu i lako se odupire pritisku suparnika – pišu iz Marce. 

– Kovačić je evoluirao, ali se tim procesom udaljio od kaznenog prostora, dijela terena kojem je Gündogan uvijek blizu te je pridonosio Cityju brojnim golovima i asistencijama. City ne može očekivati toliki ofenzivni učinak od Kovačića. On je nogometaš koji jako malo riskira i drži loptu kada mu je momčad u napadu. Očito je Kovačić drukčiji profil igrača od Gündogana, ali on nije njegova kopija – zaključuje Marca.

VEZANI ČLANCI:

Osim dolaska Matea, očekuje se i transfer njegova sunarodnjaka Joška Gvardiola koji bi zauzeo mjesto u obrani s Akanjijem te Diasom. 

Komentara 1

KU
Kujttim
14:48 28.06.2023.

Pametan potez koji će mu produžiti karijeru. Od Kovačića se ne očekuje da bude nositelj, samo se očekuje da odigra 20 do 25 korektnih utakmica i pomogne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije