BICIKLIZAM

Miha u točkastoj majici

17.03.2002.
u 00:00

VLADIMIR MIHOLJEVIĆ NASTAVLJA NIZATI ODLIČNE VOŽNJE NA BICIKLISTIČKOJ UTRCI "PARIZ-NICA"

Vladimir Miholjević, najbolji hrvatski biciklist, nastavlja nizati odlične vožnje u majici talijanskog Alessija na višeetapnoj utrci "Pariz-Nica".

U pretposljednjoj etapi, voženoj od St. Raphaela do Col d"Eza (175 km), Miholjević je stigao kao 36. s dvije minute i 39 sekundi zaostatka za pobjednikom Talijanom Dariom Frigom (Tacconi), dok se u ukupnom poretku popeo s 30. na 27. mjesto u ukupnom poretku i za vodećim Kazahstancem Vinokurovom (Telekom) zaostaje 6 minuta i 42 sekunde.

No, najvažnije se događalo za vrijeme etape koja je imala čak osam brdskih ciljeva. Miha je osvajao bodove na čak njih šest, od čega je na četiri bio prvi, i trenutačno vodi u ukupnom poretku "penjača"! Tako će danas najbolji hrvatski vozač sa starta posljednje etape, Nica-Nica (157 km), krenuti u točkastoj majici, što u utrci prepunoj brdskih ciljeva daje još veću važnost.

- Nakon pretposljednjeg brdskog cilja ostali smo trojica iz vodeće grupe koja je bila na čelu utrke čak 150 kilometara, ali su nas počeli stizati i četiri kilometra prije kraja uspjeli nas sustići - rekao je Miholjević prije odlaska na masažu.

Odmor će biti potreban jer u nedjelju bi Miha mogao do najvećeg uspjeha u karijeri.

- Glavni cilj je obraniti naslov najboljeg penjača i točkastu majicu. U nedjelju su dva brdska cilja. Imam šest bodova prednosti ispred Kirchena i 10 ispred Axela Merckxa. Zaboravio sam, bio sam prvi u poretku "borbenosti", gdje se gleda aktivnost na utrci, prolazni ciljevi, brdski ciljevi i poredak na kraju etapa. Nešto bodova daju i suci, a ukupno sam u toj kategoriji treći - zadovoljno je zborio Miholjević.

I. Capan

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije