NOGOMET - 1. HNL

Modri uragan opet puše

07.04.2003.
u 00:00

Dinamo je odigrao briljantnu utakmicu, pobijedio 12. put zaredom

ZAGREB - Nogometaši zagrebačkog Dinama nastavili su pobjednički niz, pobijedili su u prvenstvu 12. put zaredom. Posljednji put bod im je oteo Kamen Ingrad u Maksimiru još 19. listopada 2002., dakle, prije gotovo šest mjeseci. Nedjeljna žrtva bio je Zagreb, susjedi iz Kranjčevićeve kući su ispraćeni sa 5:0 Da će to biti veliko modra večer najavio je Silvio Marić već u 2. minuti. Postigao je pogodak glavom - što mu baš nije specijalnost - otad je jedino pitanje bilo s koliko će komada u mreži pjesnici napustiti Maksimir. Jer, Dinamo je odigrao briljantnu utakmicu, iako su već toliko dugo nezaustavljivi, modri već dosta vremena nisu prikazali toliko moći. Ponovo je to bio uragan, ove sezone viđen samo protiv ZTE-a u Kupu Uefe, Zagrebovi igrači su, doista, veći dio utakmice bili tek dio kulisa. Bijeli nisu znali odakle im je prijetila veća opasnost, od nadahnutog Marića, raspoloženog napadačkog dvojca Balaban - Mitu, od vic-mahera Kranjčara, nepredvidljivog Mujčina, nezaustavljivog Mikića ili neprelaznog, ali i poduzetnog Agića. Uz Marića, dvaput Balaban, jedanput iz slobodnog udarca - to mu je postala navika - te po jednom Mikić i Dragičević "probušili" su Zagrebova vratara Nikolu Marića, samo stavili šlag na jednu divnu nogometnu predstavu. Jednostavno, Dinamo je danas za nekoliko klasa jači od još uvijek aktualnog prvaka.

Šteta što maksimirske tribine nisu bile ispunjenije, hladno vrijeme sigurno je utjecalo na posjetu, ali ne treba sumnjati, nakon ovako sadržajne nedjelje, sljedeća će privući mnogo više znatiželjnika. Jer, u Maksimir dolazi Hajduk, derbi svih derbija prava je meč lopta Blaževićevim momcima u borbi za naslov. Sedam bodova prednosti i sinoćnje nadahnuće razlog su za spokoj u svlačionici pod jugom, plavi navijači stvarno se nemaju razloga plašiti najljućeg suparnika. Pogotovo što nitko od devetorice (!) dinamovaca s dva žuta kartona nije zaradio i treći, Ćiro će na raspolaganju imati kompletnu momčad. I ne treba ga previše brinuti ozljeda Ivice Olića, Mitu je još jednom pokzao da se u napadu osjeća kao doma.

Zagrebaši, pak, mogu žaliti za nekoliko neiskorištenih prilika kad je sve već bilo odlučeno, a osim Krunoslava Lovreka nisu imali nijednog raspoloženog igrača. Očito je ulazak u Ligu za prvaka zadovoljio apetite Kranjčevićeve, u Ulici pjesnika sezona kao da je već završila.

TOMO Ničota

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije