TOTTENHAM

Modrić: Ovo je tek početak nečeg velikog

Luka Modrić
Reuters
24.03.2010.
u 09:24

U godinu i pol dana Harry Redknapp je od Tottenhama, koji je dva mjeseca bio bez premierligaške pobjede, napravio momčad koja se bori za FA Cup i Ligu prvaka.

O načinu na koji upravlja sastavom pričao je veznjak kluba i hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić, a njegove riječi prenosi The Times koji piše:

"Modriću nisu nepoznati prigovori u svlačionici tijekom poluvremena, pogotovo od strane Slavena Bilića, hrvatskog trenera oštrog pogleda, ali tvrdi da Redknappovi govori u svlačionici ulijevaju još više straha."

- Harry je vrlo sličan Biliću, ali jače širi strah u svlačionici ukoliko gubimo na poluvremenu. Obojica mnogo pričaju sa igračima, izvrsni su motivatori i točno znaju što reći. Harry je pritom možda malo više zastrašujuć, no niti jedan trener čija momčad na poluvremenu gubi nije dobrog raspoloženja.

- Imam slobodu u izlascima naprijed, ali moram i naporno raditi u obrani. Znam što Harry očekuje i ne želim ga razočarati. Svaki trener ima svoje dobre i one manje dobre trenutke. Igramo li loše, trener nam to da do znanja.

"Redknapp je brzo prepoznao da je Modrićeva kreativnost ključ uspjeha na White Hart Laneu i odlučio graditi momčad momčad oko njega", navodi The Times.

- Premier liga je brzo i fizički zahtjevno natjecanje. Znam da su svi očekivali da ću biti 'premekan', no nije tako ispalo. Sviđa mi se igrati ovdje u najboljoj nogometnoj ligi svijeta - veli 24-godišnji hrvatski veznjak koji, kao i ostatak njegove momčadi, vjeruje da Tottenham ima sve potrebno za izboriti Ligu prvaka sljedeće sezone.

- Naša momčad i način na koji smo odigrali prošlu godinu kazuju da smo mjesto ondje zaslužili. Svi tako misle i premda možemo do polufinala FA Cupa (današnji ogled protiv Fulhama) uskoro bismo se morali boriti i za naslov prvaka u Premiershipu. Nadam se da ćemo u budućnosti do njega i doći, jer ova je sezona samo početak nečega velikog - zaključio je Modrić.

Redknapp: Kranjčar bi trebao biti pojačanje godine   
Chelseajev veznjak Joe Cole posljednjih se dana spominje u kontekstu odlaska iz Abramovičevog kluba. Engleski ga mediji pritom sele u Tottenham...

Ipak, takvo će se što teško dogoditi ako je vjerovati riječima menadžera Spursa Harryja Redknappa koji je Colea predstavio publici 1998. godine kada su obojica bili u West Hamu.

- On je sjajan nogometaš, ali takvih u momčadi imam mnogo. Imam Luku Modrića, Niku Kranjčara, Aarona Lennona, Davida Bentleyja, pa kao što vidite ne manjka nam ih - veli Redknapp koji je sklon hvaljenju svojih Hrvata.

Ovaj put koncentrirao se na Kranjčarov značaj u Spursima.

- Nije mi jasno zašto se Niku ne spominje u pričama o pojačanju godine, jer bi za njega trebalo biti mjesta u toj konkurenciji. Kako je on samo fantastično pojačanje za nas. Platio sam ga 2,5 milijuna funti kada sam ga doveo u Portsmouth, a jednako toliko i kada je došao ovamo.

- Prvi put kada sam gledao Niku pomislio sam da je sjajan tehničar, a od kada smo ga doveli na White Hart Lane igra kao top-klasa. Svakako je i bonus to što iz veznoga reda pomaže pogocima kao i njegovo razumijevanje sa suigračima iz reprezentacije, Lukom Modrićem i Vedranom Ćorlukom - pohvalio je svog i veznjaka hrvatske nogometne reprezentacije Redknapp.

Komentara 1

Avatar dinameze
dinameze
12:01 24.03.2010.

eh gdje su sada oni bajni stručnjaci koji kao kuže nogomet.podsjetiti ću na neke komentare:on je fizički slab slomiće ga(to su nažalost pogodili mada oni nisu mislili doslovno)premiership,te nema udarac itd.ti isti \"stručnjaci\"su i za Niku govorili kak je lijen kak igra samo na osnovu tate(pogledajte snimku tekme HRVATSKA-MAĐARSKA na maksimiru u kvalifikacijama za SP u njemačkoj tad su ga ocijenili kao debelo.....i onda mi recite tko je u toj tekmi puno više pretrčao)a da nemože i nezna ne bi trajao u engleskoj.dečki samo naprijed...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije