NOGOMET - 1. HNL

Najčešće je bilo 0:0

23.02.2002.
u 00:00

PODNO ŠUBIĆEVCA DINAMU NIKAD NIJE BILO LAKO

ZAGREB - Dinamo prvu utakmicu proljetnog nastavka prvenstva igra u Šibeniku, taj će susret pokazati koliko je realan optimizam "plavih". Jer, s obzirom na bodovni zaostatak Lončarevićevih nogometaša za vodećima, samo pobjeda im nudi vedri pogled. U hrvatskoj nogometnoj ligi Šubićevac za "plave" nije bio neosvojiva tvrđava, ali pod njim Zagrepčanima nikad nije bilo lako. Slavili su ondje četiri puta: dvaput pobijedivši s 3:1, dvaput s 2:1. Prije deset godina Adžić i Šoić donijeli su radost, tri godine kasnije strijelci su bili Cvitanović, Mlinarić i Pamić. Mlinarić u 89., a Pamić u 90. minuti! Bodovi su otišli u Zagreb u zadnji tren. Najlakše su "plavi" pobijedili 1997., sve je tada bilo gotovo u prvome poluvremenu: dvaput je strijelac bio Vlado Petrović, jednom Jurčec. Sezonu kasnije posao je napravio dvojac Kozniku - Mikić. Kozniku je dvaput dodao, Mikić dvaput pogodio.

Šibenčani su slavili dvaput. S 3:1 pobijedili su u lipnju 1992., bila je to njihova prva prvoligaška utakmica u Šibeniku. Da ne bude ružnih 0:3, potkraj utakmice pobrinuo se Ladić postigavši pogodak iz jedanaesterca. Te sezone Dinamo je bio peti. S 2:1 Šibenik je pobijedio u travnju 2000. Vuković i Vincelj donijeli su radost domaćinu, Šokota je ublažio poraz.

Neodlučeno je bilo pet puta: jednom 1:1, tada je bod gostima donio Prosinečki, a čak četiri puta završeno je s nepopularnih 0:0, nakon čega se pričalo o blijedoj igri. Posljednji je put tako bilo u studenome 2000., u jesenskom dijelu prošle natjecateljske sezone. Od igrača koje je Lončarević odveo u Šibenik tada su igrali Butina, Sedloski, Pilipović i Agić. Nakon utakmice, Butina je izjavio:

- Treba nam karaktera!

Z. V. i T. N.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije