Jugaši proslavili plasman na Final four

''Ne smijemo darivati kao protiv Barcelonete''

'14.04.2010., Gradski bazen. Dubrovnik - Euro liga 2009/2010. Uzvratni vaterpolo susret izmedju domaceg Jug C.O. i spanjolske Barcelonete iz Barcelone. Paulo Obradovic, veselje nakon postignutog pogot
'Grgo Jelavic/PIXSELL'
15.04.2010.
u 14:45

U polufinalu Eurolige 14. svibnja u talijanskom Napulju momčad Elvisa Fatovića igrat će s Primorcem iz Kotora.

Malo je klubova u Europi koji se mogu pohvaliti kontinuitetom velikih rezultata poput vaterpolista dubrovačkoga Juga CO. Pobjedom (10:9) i u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Eurolige nad Barcelonetom jugaši su šesti put u nizu osigurali nastup na Final Fouru koji se igra u Napulju 14. i 15. svibnja. Iako je Jug Barcelonetu pobijedio i u Španjolskoj (9:7), dvoboj u Gružu nije bio puko odrađivanje posla.

Ipak, treba biti iskren i priznati, Barcelonetu su u utakmici držale Jugove pogreške, a Dubrovčani su primili i dva pogotka u samim završnicama prve i druge četvrtine, kada je koncentracija očito pala.

– Oni su ušli agresivno, sa željom da što prije sustignu rezultat. Nama su se događale neke pogreške koje inače ne činimo, ali kada smo se maksimalno koncentrirali, riješili smo dvoboj – rekao je Tiho Vranješ, jedan od najboljih jugaša.

Španjolci su nakon utakmice čestitali Jugu iako su mogli prigovoriti suđenju Talijana Bianchija i Nijemca Spiegela. No, igrači Barcelonete istaknuli su kako je Jug zasluženo prošao na završni turnir te kako su oni svoju šansu propustili u Barceloni.

Čak je i predsjednik njihova kluba nakon utakmice išao u svlačionicu i čestitao im na trudu. Sada Jug u polufinalu Eurolige 14. svibnja u Napulju dočekuje Primorac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije