OSI - SB 2:1

Osijek protiv Slaven Belupa stigao do prvih bodova

Osijek - Slaven Belupo (1)
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/15
Autori: mp/VLM, gđ/VLM
02.08.2013.
u 22:07

Derbi začelja donio je dva jedanaesterca. Domaćine je u 37. minuti s bijele točke u prednost doveo Frane Vitaić, a na isti način izjednačio je Gregurina pet minuta kasnije.

Osječani su u derbiju začelja stigli do prvih bodova u novoj sezoni MAXtv Prve lige. U četvrtom su kolu u Gradskom vrtu s 2:1 slavili protiv Slaven Belupa u utakmici u kojoj su viđena dva jedanaesterca.

Belupo je bolje otvorio utakmicu, no domaćini su prvi stigli do pogotka. U 34. minuti vratar Rodić je srušio Barišića u kaznenom prostoru, a Vitaić je s 11 metara doveo Osječane u vodstvo.

No, samo pet minuta kasnije Škorić je na drugoj strani skrivio jedanaesterac, a Belupo je preko Gregurine izjednačio na 1:1.

Nastavak je pripao Osječanima. U 59. minuti Šorša je zabio za konačnih 2:1, a domaćini su do kraja utakmice imali još nekoliko prilika za uvjerljivije slavlje.

Brk Ivana Katalinića ove sezone se još nije nasmijao. Farmaceuti su, suprotno svim očekivanjima, ostali zakucani za dno sa svega jednim osvojenim bodom. A još su u Gradskom vrtu i dobro prošli, jer Rodić je Osijekovim napadačima skinuo još tri zicera. 

- Strahovao sam samo da nam se ne osvete ti silni promašaji - odahnuo je nakon utakmice strateg Osijeka Tomislav Steinbrückner koji je napokon dobio malo zrele krvi u momčad sastavljenu mahom od 18-godišnjaka. Prve povratničke minute za bijelo-plave odigrali su Valentin Babić i Frane Vitaić, a od idućeg kola moći će računati i na Gorana Ljubojevića kojem će ovo biti već treći boravak u Gradskom vrtu.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije