Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IŠČEKIVANJE

PITANJE DANA Vjerujete li da će Hrvatska proći u drugi krug Eura?

Foto: Pixsell
1/4
20.06.2024.
u 10:37

Igrom do sada nisu pokazali da su zavrijedili proći dalje, no kroz prošlost vatreni su uvijek pokazivali karakter onda kada je to bilo potrebno

Hrvatska nogometna reprezentacija skupila je jedan bod u dosadašnja dva susreta na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Nakon poraza (0:3) od Španjolske, vatreni su u srijedu odigrali 2:2 protiv Albanije. Sada je jasno da će im za prolazak u osminu finala trebati pobjeda u zadnjem kolu. Ono se igra u ponedjeljak od 21 sat, a Hrvatskoj je protivnik Italija, još uvijek aktualni prvak Europe. 

Navijači nisu zadovoljni igrom i nastupima izabranika Zlatka Dalića, no još uvijek svi vjeruju u prolazak Hrvatske među 16 najboljih reprezentacija Europe. Sada mjesta za kalkulacije više nema, a sve će stati u tih odlučujućih 90 minuta. Kalkulacije dakle, uglavnom govore u prilog tome da Hrvatskoj treba pobjeda, a u slučaju remija ili poraza, za vatrene bi to značilo oproštaj od Eura i prvo ispadanje u grupnoj fazi nekog velikog natjecanja od Svjetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu.

Podsjetimo, Hrvatskoj bi pobjeda protiv Italije mogla značiti i da će završiti kao drugoplasirana u skupini te da neće morati čekati rasplet svih ostalih grupa kako bi saznala je li među onim trećeplasiranima koji će proći dalje. U nekim scenarijima, poklope li se tako ostali rezultati, Hrvatskoj ni pobjeda ne bi jamčila prolazak dalje, naročito ako Albanija dobije Španjolsku, a danas Italija i Španjolska remiziraju. Tada bi se zatvorio krug momčadi s po četiri boda...

Nadamo se da će Hrvatska smoći snage, dignuti se i još jednom pokazati da je najbolja kad je najteže. A vi nam, dragi čitatelji, u anketi recite - hoćemo li proći u drugi krug Eura.

>> Otkrivene plaće izbornika! Dalić zarađuje golem iznos, no nije niti u prvih 10

1/24

Komentara 1

KP
Karlovacko pivo
15:36 22.06.2024.

U utorak veliki doček na Trgu Bana Jelačića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije