Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I OVO JE MOGUĆE

Vatrene čeka kaos? Mogli bi dva dana biti u Njemačkoj a da ne znaju jesu li prošli ili ispali

Hamburg: Susret Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
20.06.2024.
u 09:51

Naime, budući da se treće kolo skupine B igra samostalno, u ponedjeljak od 21 sat, Hrvatska u slučaju remija protiv Italije (ako završi kao treća u skupini) neće znati je li se plasirala u osminu finala

Period napetosti i iščekivanja je pred nama. Hrvatska nogometna reprezentacija skupila je tek jedan bod u prve dvije utakmice na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Nakon poraza od Španjolske (0:3), izabranici Zlatka Dalića u srijedu su odigrali 2:2 protiv Albanije. Sada je jasno da nas samo pobjeda vodi dalje, među 16 najboljih europskih momčadi. A ta će se pobjeda morati dogoditi u zadnjem kolu, u ponedjeljak od 21 sat u Leipzigu kada Hrvatska igra protiv Italije, branitelja naslova europskog prvaka. 

Bavimo se kalkulacijama, projekcijama, predviđanjima i mogućnostima za prolazak u osminu finala. Po nekim kalkulacijama, Hrvatska bi se mogla ugurati dalje i s dva boda, te tako proći kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz svih skupina. Izgledi za to su jako, jako mali, ali i oni postoje. Realnije je, ipak, da će Hrvatska proći s pobjedom, kao druga ili kao treća u skupini, ovisi o ostalim rezultatima iz naše skupine. Prije svega, večeras od 21 sat igraju Italija i Španjolska, a mi ćemo biti nešto pametniji glede izračuna konačne ljestvice nakon tog dvoboja.

Hrvatska, jasno, ni sa četiri boda nije siguran sudionik osmine finala, osim ako ne bude druga u skupini. Za to bi se moralo dogoditi da Španjolci večeras dobiju Talijane te da u zadnjem kolu dobijemo Italiju, a Španjolska ne izgubi od Albanije u zadnjem kolu. U većini scenarija zapravo, Hrvatska bi s pobjedom protiv Italije završila treća, a onda počinje razdoblje neizvjesnosti. A ako remiziramo protiv Italije i na kraju budemo treći u skupini, onda slijedi kaos...

Naime, budući da se treće kolo skupine B igra samostalno, u ponedjeljak od 21 sat, Hrvatska u slučaju remija protiv Italije (ako završi kao treća u skupini) neće znati je li se plasirala u osminu finala. Dan ranije, u nedjelju od 21 sat igraju se zadnji dvoboji u skupini A, a tek utorak i srijeda donose po četiri utakmice (dvije u 18, dvije u 21 sat) te će se tada kompletirati sve skupine. To potencijalno znači da će Hrvatska morati ostati u Njemačkoj sve do srijede, kako bi saznala je li među četiri najbolje trećeplasirane ekipe i nastavlja li turnir ili ne.

Standings provided by Sofascore

>> Pogledajte tetovaže vatrenih

Hamburg: Susret Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
1/13

Komentara 3

KI
kingtom
10:43 20.06.2024.

Ispali su to se vidi iz aviona, Dalić je kapitulirao i pao na najvažnijem ispitu - nije bio izbornik nego kompić. Izbornik bira najbolje a Dalić je izabrao frendove. I uporno gura degradirane trećerazredne stare igrače izvan forme dok mu albanski HNLovci rade praktički što žele. Brozovića nije trebao niti zvati - zna se da tko ode u tu ligu nema više što tražiti u repki. Modrić od prve minute? Pa to nije vidio u Realu cijelu godinu praktički i tako redom, dok one koji znaju mogu i žele sjede na klupi do pred kraj tekme.

ZP
Zabranjen pristup
10:32 20.06.2024.

Vec sada znamo da su ispali. Oni ce se poznavajuci dalica moliti umjesto da treniraju jer kazu bili su dobri a nisu imali srece

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije