MISTERIOZNI GAMBIJAC

Pojavio se Darbo: Ja nisam prevarant

'03.07.2013., Zagreb - Nogometas Alieu Darbo sa menadjerom Bozom Sliskovicem izlazi iz poliklinike Sunce i odlati s privatnim vozacem u sivom BMW- u.    Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
'Goran Jakus/PIXSELL'
24.10.2013.
u 23:35

– Imao sam pozive iz klubova prve i druge švedske lige, ali sam se odlučio za Dinamo jer je veliki europski klub. Kad se oporavim, ne znam hoću li ostati u prvoj momčadi ili otići na posudbu – rekao je Darbo.

U kolovozu ove godine 21-godišnji Alieu Darbo potpisao je trogodišnji ugovor s Dinamom, slikao se sa Zdravkom Mamićem za klupsku stranicu. I nakon toga nestao da bi se sad – pojavio.

Zapravo, pojavio se na službenom popisu igrača Dinama za Uefina klupska natjecanja iako nije odradio ni minute treninga s momčadi. Naime, Darbo je stigao ozlijeđen u Maksimir, imao je prijelom patele i dvije operacije. I zato, kako sam kaže, nije uspio u Wiganu. Rehabilitaciju je provodio u rodnoj Švedskoj (ima i švedsku i gambijsku putovnicu) i onda odlučio sreću potražiti u Dinamu. Odmah po potpisu ugovora otišao je na rehabilitaciju, u rujnu je još bio na jadranskoj obali, a onda se pojavio u kadru plavih.

– Ne mogu vam puno reći o njemu. Momčadi se priključio u ovoj posljednjoj reprezentativnoj stanci, ali radio je zasebno, s kondicijskim trenerima jer još osjeća probleme s nogom – kazao nam je donedavni trener Dinama Branko Ivanković.

No da je sve čudno vezano za dolazak tog momka, govori i podatak da je najavljen kao pojačanje iz Engleske, iz Wigana, ali to su engleski mediji demantirali, pa čak i Wigan.

– Bio je na probi u Newcastleu i Sunderlandu, spominje se i Wigan, ali on tu nije bio – kažu Englezi.

Nedavno se o tome očitovao i sam Darbo:

– Sve što je o tome napisano nije istina, imao sam ugovor, ali došao je lom noge i otišao sam u Švedsku na oporavak i nakon toga odlučio o novom koraku. Imao sam pozive iz klubova prve i druge švedske lige, ali sam se odlučio za Dinamo jer je veliki europski klub. Kad se oporavim, ne znam hoću li ostati u prvoj momčadi ili otići na posudbu – rekao je Darbo za švedske medije.

Napomenimo i da je nakon nekoliko klubova u Švedskoj bio igrač francuskog Le Mansa, pa navodno Wigana (i na Transfermarktu stoji da je bio igrač Wigana). Igrao je na Svjetskom prvenstvu U17 za Gambiju, a jednom je bio i na klupi A-reprezentacije. U Maksimiru će morati vidjeti što s njim kad se potpuno oporavi.

>> Novi igrač Dinama izmislio da je igrao za Wigan?!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije