svi smo uz hrvatsku

Poznati sportaši bit će danas uz Vatrene: Habazin i društvo za Večernji otkrivaju gdje gledaju utakmicu

storyeditor/2022-11-09/KatarNavijaciHabazin1_pxl_spo_091122.jpg
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
23.11.2022.
u 10:35

Ja ću neki od susreta naših nogometaša možda gledati zajedno sa svojim igračima u funkciji "team buildinga", kaže Cibonin trener Josip Sesar

S obzirom na to da je u današnjem sportu nogomet svijet za sebe, a po mnogima i "više od igre", i sportaši iz drugih sportova s nestrpljenjem iščekuju početak nogometnog SP-a. Tako će, kada svoje utakmice budu igrali hrvatski nogometaši, uz male ekrane biti i brojni naši elitni sportaši. Doduše, ovaj neobično novi termin nekima baš i ne odgovara, a drugima je, kazat će neki, skoro pa idealan. Jedan takav je i zlatni veslački olimpijac Martin Sinković koji se nada medalji:

– Meni jako paše da je SP u ovom terminu jer nama veslačima je to izvan naše sezone pa se mogu opustiti i gledati u miru.

Naši dečki stvarno vrijede

Medalji se nada i Sinkovićev veslački kolega Damir Martin.

– Ja se nadam ponovnoj borbi za medalju. Naši dečki stvarno vrijede, igraju u jakim ligama i jakim klubovima, a u njihovu motivaciju ne treba sumnjati.

I Damši je ovaj termin SP-a prilično neobičan.

– Neke ću gledati doma, izvaljen na kauču, a druge u kvartovskom bircu. I jedno i drugo ima svoje čari. Kada si solo, onda se možeš izvaliti na kauču i gledati na miru, a ovo skupno gledanje donosi komentare koji te onda uvuku u pravi navijački ugođaj.

Onima kojima su natjecateljske sezone u punom jeku termin će biti malo nezgodan, kao što je to slučaj s Ciboninim trenerom Josipom Sesarom.

– Volim nogomet, no s obzirom na naš raspored i broj utakmica koje Cibona ima, nemam predodžbu kako će to moje praćenje SP-a izgledati. Znam da je prva utakmica u 11 sati po našem vremenu, a to je vrijeme kada imam trening koji sigurno neću propustiti. Dakle, neće biti organiziranog praćenja kao što je to ljeti kada se organizira ekipa. Zapravo, bit će zanimljivo vidjeti kako će se ljudi organizirati s obzirom na radno vrijeme. Ne sumnjam da će tu biti originalnih ideja koje će trebati zapisati.

A jedna od ideja mogla bi biti i zajedničko gledanje s vlastitim igračima.

– Nama je to osjetljiv dio sezone, a svaka nam je utakmica kao da je kvalifikacijska. No, sigurno da će i u takvim okolnostima biti trenutaka kada će momke trebati opustiti pa možda i propustiti trening. I ne bi me iznenadilo da se organiziramo na taj način, u funkciji "team buildinga". Ja sam čisti navijač i vjerujem da ova naša momčad može puno. Razmazili su nas dobrim igrama u Ligi nacija pa su nam i očekivanja velika – zaključio je Sesar.

07.11.2022., Zagreb - Kosarkaski centar Drazen Petrovic. Jutarnji trening kosarkaske reprezentacije povodom okupljanja i pripreme hrvatske kosarkaske reprezentacije uoci drugog pretkvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo 2025 godine. Aleksandar Petrovic, Josip Sesar. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić /PIXSELL

Među onima koji su osjetili slast osvajanja svjetskog naslova je i naš proslavljeni vaterpolist Mile Smodlaka, sada trener splitskog Jadrana. Pošlo mu je to za rukom u Melbourneu 2007. dok je izbornik bio Ratko Rudić. Legendarnom smo sidrašu, koji je u Večernjakovoj anketi čak pet puta bio proglašavan najboljim hrvatskim vaterpolistom, morali najprije čestitati na ulasku njegova Jadrana u Ligu prvaka.

– Pratit ću naše nogometaše koliko mi to obveze dopuste, ali siguran sam da ću gledati većinu utakmica. I to doma s obitelji. Nisam poznavatelj nogometne geografije, ali imam stručnjaka od 11 godina koji će mi sve objasniti. To je moj mlađi sin Tonči (Mile ima troje djece, kćer i dva sina – op. a.).

I Ivan Ljubičić, naša teniska legenda i donedavni trener Rogera Federera, s nestrpljenjem iščekuje krovnu nogometnu smotru u Kataru.

– Gledat ću, naravno, sve utakmice naših nogometaša, ali s obzirom na moje nogometno (ne)znanje ne bih se upuštao u neke prognoze. Ne idem u Katar, iako bi bilo lijepo biti dio tog šušura – napomenuo je Ljubo.

04.12.2005., Bratislava, Slovacka - Cetvrti mec finala Davisovog kupa u ogledu Slovacke i Hrvatske, "nIvan Ljubicic - Dominik Hrbaty."nPhoto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Željko Lukunić /PIXSELL

Ivana SP ne propušta

Za "vatrene" će, dakako, navijati i brojne hrvatske sportašice pa tako i naša najbolja boksačica Ivana Habazin koju smo zatekli u Acapulcu, na konvenciji najuglednije organizacije profesionalnog boksa (WBC).

– Nogometni SP nikad ne propuštam. Nerviram se kada nam ne ide, onda vrištim. A 2018. sam vrištala od sreće. U to vrijeme bit ću na Floridi, no naći ću načina da gledam utakmice naših nogometaša – kazala je prva izazivačica svjetske prvakinje Jessice McCaskill. 

Standings provided by Sofascore
 

>> Mihael Mikić objasnio zašto Hrvatskoj fale Olić i Mandžukić: Od jednog napadača očekujem eksploziju

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije