GRADSKI DERBI Nacional pregazio klince iz Uspinjače sa 8:0

Purgar odstupio, stiže novi Brazilac

23.11.2008.
u 16:49

Zahuktava se malonogometna zima u Zagrebu. Kutija šibica, najjači malonogometni turnir u Hrvatskoj, već je počeo. Sjajna uvertira u malonogometna zbivanja u hrvatskoj prijestolnici bio je gradski derbi u sedmom kolu Večernji prve hrvatske malonogometne lige između Nacionala i Uspinjače.

Demonstracija moći
I baš kao što to sugerira trenutačna pozicija na ljestvici, momčad Marinka Mavrovića lako se obračunala s klincima iz Uspinjače (8:0). Osam pogodaka u mreži Uspinjače bila je prava demonstracija moći i potvrda da je Nacional i ove sezone jedan od najozbiljnijih kandidata za naslov prvaka Hrvatske. A dečki iz Uspinjače opet su platili danak neiskustvu, jer ne može se kazati kako nemaju potencijal. Posebno se to odnosi na igrače poput Vedrana Matoševića ili Hrvoja Penave.

– Ružan je rezultat, ali nije pravo mjerilo. Sve smo probali, ali to je mlada momčad pred kojom su tek prave stvari – kazao je Matija Đulvat, trener igrač Uspinjače. No, nisu u Nacionalu ovih dana razmišljali o uvjerljivoj pobjedi nad gradskim rivalom. Klupsku upravu zatekla je odluka Domagoja Purgara koji je samovoljno odlučio istupiti iz momčadi.

– Purgarovu odluku treba poštovati. U novoj situaciji bit će više prostora za mlade igrače poput Josipa Sutona koji iz utakmice u utakmicu potvrđuje svoj talent. I igrač je na kojem sigurno ova momčad može graditi budućnost. Koga nema, bez njega se može, jer Nacional ne ovisi samo o jednom igraču – istaknuo je Nacionalov trener Marinko Mavrović.

Je li Purgarova gesta poremetila ozračje u momčadi?

– Netko tko ne želi biti član ove momčadi nikako ne može poremetiti ozračje. Za Purgara je bolje da je otišao nego bio nezadovoljan statusom. Tek onda bismo imali problem. U njegove igračke kvalitete nitko ne sumnja – rekao je Mavrović.

A glavni akter priče Domagoj Purgar momčad je bodrio u ogledu s Uspinjačom. U njegovu nastupu zaista nema “zle krvi”.

– Jednu stvar dogovorili smo se na početku sezone. A sad je ispalo da su stvari drukčije. I nije važno tko je koliko plaćen jer ja nogomet ionako igram iz gušta. Važni principi od kojih ne želim odstupati. Zbog toga sam odlučio da neću igrati za Nacional. No, nadam se da ću se s klupskom upravom na sutrašnjem sastanku sve dogovoriti i da ćemo cijeli problem džentlmenski riješiti na obostrano zadovoljstvo.

Jeste li već razmišljali od drugim ponudama?

– Već su sa mnom kontaktirali neki klubovi prve i druge lige, no ne želim žuriti s odlukom. Treba pričekati sastanak s ljudima iz Nacionala.

Dolazi i Portugalac
Predsjednik kluba Ivica Đolo ovih je dana boravio u Tbilisiju, gdje je prema prvim informacijama sve dogovorio vezano uz novo pojačanje.

– Riječ je o Brazilcu Da Costi iz Iberia Tbilisija. Odličan je to igrač, po stilu igre sličan Tihomiru Novaku. Trebao bi nam se pridružiti u siječnju – otkrio nam je Mavrović.

Druga Nacionalova želja je Portugalac Nene koji igra u Sportingu iz Lisabona. Pregovori s Portugalcem su u tijeku.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije