NOGOMET - ČETVRTFINALE KUPA

Rapaićev pogodak i tri asistencije

20.03.2003.
u 00:00

Ni Hajduk ni Cibalija nisu istrčali s najačim momčadima

SPLIT - Sigurnih 3:1 za Hajduk iz vinkovačkog susreta sugeriralo je da je pitanje polufinaliste riješeno. I bi tako, Hajduk je s 4:0 (2:0), bez ikakvih teškoća, u uzvratu četvrtfinala Kupa Hrvatske svladao Cibaliju.

U stilu dum-dum metka počeli su "bijeli". Točno nakon minute i 53 sekunde Vulićeva kombinirana momčad vodila je s 1:0. Sve iz prve, isto kao i u prvenstvenim dvobojima, glavni protagonisti bili su Krpan i Rapaić, tek je egzekutor umjesto Turkovića bio Srna. Krpan je odigrao prema Rapaiću, ubačaj za natrčalog Srnu, Marić je pokušavao uloviti loptu, ali ona je za nekoliko centimetara izmigoljila iza gol-crte. Dugo iza toga ništa se nije događalo, a onda je u 42. minuti Hajduk poveo s 2:0. Po "stoti" put od povratka asistent je bio Rapaić. Udarac iz kuta ravno na Vejićevu glavu. Bio je to drugi udarac u okvir vrata na utakmici, stopostotni učinak.

Inače, Vulić je na travnjak poslao momčad bez šest standardnih prvotimaca, na tribinama su ostali bolesni Bule, te Miše, Andrić i Vuković, dok su na klupi sjedili Pletikosa i Turković. Prigodu, prvu ovosezonsku službenu, dobio je Balić, a vrijedi notirati povratak Vejića koji je posljednji put zaigrao protiv Dinama u Maksimiru. Ni Cibalia nije bila u najboljem sastavu. Naravno, uvijek ostaje pitanje o obvezi igranja s najboljim igračima i korektnosti prema gledateljima. No, to ostavljamo Vuliću i Petkoviću na dušu.

Hajduk je u nastavak ušao još pomlađen, Vulić je dao prigodu Grguroviću i Lavriču, a Petković je dao prigodu Bartoloviću, Ratkoviću i Abramoviću. U 61. minuti Hajduk je poveo s 3:0 (Lavrič), a asistirao je Rapaić, koji je postigao pogodak za 4:0.

O. Maršić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije