TEMIŠVAR

Rumunji će Boysima naplatiti štetu

bbb
www.tion.ro
Autori: Totalsport, Antonela Vukorepa/VLM
02.10.2009.
u 12:32

Temišvarska je policija, objavio je njezin glasnogovornik za rumunjski dnevnik Prosport, privela 124 navijača na utakmici Timişoare i Dinama u drugom kolu Europske lige.

Divljali su navijači obje momčadi. Nerede su uoči utakmice počeli Rumunji koji su goste napali na gradskim trgovima i ulicama. Metež je trajao četrdesetak minuta dok specijalci nisu potrpali izgrednike u kombije i odveli ih u pritvor. Tada je privedeno 160 osoba od čega, javljaju tamošnji mediji, 90 Bad Blue Boysa. Nova uhićenja uslijedila su uoči početka utakmice te nakon završetka.

Ipak, dok se rumunjski novinari zgražaju nad skandaloznim ponašanjem Dinamovih navijača, koje Prosport optužuje da su među domaće navijače počeli bacati baklje i signalne rakete, glasnogovornik Andrei Emil poziva oštećene vlasnike gradskih lokala čiji su inventar porazbijali navijači zagrebačkog kluba da traže obeštećenje.

- Protiv izgrednika moguće je podnijeti kaznenu prijavu zbog uništavanja imovine. Nakon sudskog procesa, navijači će biti, budu li osuđeni, dužni podmiriti iznos štete. Nažalost, procedura je teška jer su u izgrede bili uključeni hrvatski navijači, koji su strani državljani - izjavio je Emil.

Novinar Prosporta izvijestio je da su hrvatski navijači napokon prepraćeni sa stadiona i u autobusima poslani kući oko dva sata u noći.

Ključne riječi

Komentara 3

MA
maticzel
12:58 02.10.2009.

Podrzava takav (blagi) nacin kazbjavanja izgrednika.

CR
chocolate_rain
12:49 02.10.2009.

pa dajte, oderite ih - svakoga s dvadeset tisuca eura i kada vam ne budu mogli platiti, posaljite ih par godina na izgradnju zeljeznickih pruga u transilavniji :-) hrvatska bu odahnula!

DA
dabar
22:23 02.10.2009.

Huliganima treba zabraniti da posecuju fudbalske utakmice dinama u inostranstvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije