BOB REPREZENTATIVCI

S Vražje autoceste na Olimpijske igre!

19.12.2001.
u 00:00

ZAGREB - Ono što je mnogima još prije mjesec-dva zvučalo kao znanstvena fantastika, hrvatski su bob reprezentativci ostvarili - nakon Lake Placida, Ivan Šola i njegova splitska ekipa udvostručili su broj hrvatskih predstavnika na Zimskim olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju! Naš je bob četverosjed u Lake Placidu ispunio olimpijsku normu, i to na jednoj od najopasnijih staza u svijetu - Devil"s Highwayu (Vražjoj autocesti):

- Kada smo u Innsbrucku u razgovoru s ostalim posadama rekli da idemo u Lake Placid, mnogi su nas u čudu pitali što nam je - rekao je jučer poslije povratka iz Lake Placida Vilko Žiljak, predsjednik Hrvatskog bob saveza.

Ispred vrata kroz koja dolaze putnici s međunarodnih letova jučer je u zračnoj luci Pleso bila gužva - bilo je mnogo onih koji su htjeli čestitati našoj "ekspediciji". Uime Hrvatskoga olimpijskog odbora naše je bob reprezentativce pozdravio Darko Dujmović:

- Vi ste hrvatskom sportu darovali najljepši božićni dar. Hrvatska će sportska delegacija u Salt Lake Cityju vašim uspjehom brojiti najmanje 11 članova, a možda čak i 13. Osim toga, na Zimskim će igrama iz Hrvatske nastupiti najviše - Splićana!

Ivan Šola, Igor Boraska, Boris Lovrić, Niki Drpić i Giuliano Koludra na taj su se zaključak samo nasmijali. Svega toga ne bi bilo da nije Šole, tipa koji je imao viziju i znao kako je ostvariti:

- Ma, zaslužni su svi, od našeg predsjednika Vilka Žiljka (kojem je jučer bio i rođendan) i tajnika Borisa Belamarića, do ovih sjajnih mladića uz mene. Što sada? Malo se odmoriti, ali - prvo kod kiropraktičara!

Igor Boraska je tako postao prvi Hrvat koji će nastupiti i na ljetnim i na zimskim olimpijskim igrama:

- Kako se osjećam? Dobro, lijepo je u nečemu biti prvi - nasmijao se Boraska. Predsjednik saveza Žiljak najavio je i rasplet na ZOI:

- Možemo i do dvanaestog mjesta! Iako se čini malo pretjeranim, sve što su ovi dečki napravili ukazuje da to nije nemoguće...

K. Šego

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije