NA PREDSTAVLJANJU IGRAČA

Sportski direktor Istre o Jakirovićevom odlasku u Dinamo: 'Nema smisla osuđivati i pričati o moralu'

Zagreb: Novi trener GNK Dinamo, Sergej Jakirović, odradio prvi trening s igračima
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
23.08.2023.
u 21:45

"Moje mišljenje je da smo mi svi jedno licemjerno društvo u kojem svako svakoga lako ocjenjuje, a nitko ne kreće od sebe. Pravila su to dopustila", rekao je sportski direktor Istre Saša Bjelanović

Istra je danas predstavila svog najnovijeg igrača. Riječ je o 21-godišnjem Francuzu Elias Filetu. Bivši je igrač Sochauxa, a prošlu je sezonu proveo na posudbi u Luksemburgu. Sportski direktor Istre Saša Bjelanović se tijekom njegovog predstavljanja osvrnuo i na odlazak Sergeja Jakirovića u Dinamo.

"Moje mišljenje je da smo mi svi jedno licemjerno društvo u kojem svako svakoga lako ocjenjuje, a nitko ne kreće od sebe. Pravila su dopustila, a sada osuđivati čovjeka da je otišao negdje nemoralno… To je sve osobna stvar. Ja mislim da Savez, ako žele to promijeniti, da treneri idu iz kluba u klub, mora napraviti neke preinake", rekao je Bjelanović.

VEZANI ČLANCI:

"Dolazim iz Italije gdje trener u jednoj sezoni ne može promijeniti više od jednog kluba. Osobno naginjem prema tome. S druge strane, rekao bih da nema smisla nekoga osuđivati i pričati o moralu. Uostalom, ovo je posao kao i svaki drugi, a to što navijači žive u svojim idealima koji su potpuno suprotni od ideala igrača i trenera je nešto o čemu se može prilično debatirati", zaključio je.

VIDEO Jakirović: 'Sve se odigralo munjevito. U 14 sati sam se kupao, u 15 bio na Maksimiru'

Komentara 2

MK
mkeca
06:17 24.08.2023.

Sve izjave Miškovića o lošim postupcima Jakirovića, usprkos ovog dobrog teksta, mogle bi stajati, kada ne bi on sam napravio istu stvar s trenerom Gorice! Dakle, dobro kaže Bjelanović, a to je općehrvatska osobina, svi kritiziramo druge, a nitko da krene od sebe!

EJ
ejStef
00:14 24.08.2023.

Bez veze, treneri imaju najobičniji ugovor o suradnji gdje postoji klauzula o jednostranom raskidu. Klubovi ne vole potpisivati visoke klauzule jer ih onda moraju isplatiti kada najure trenera. Kako vrijede za jednu stranu, tako i za drugu. Sjetite se Čačića i 1,5 mil. €... Da je netko htio Čačića morao ga je "platiti" 1,5 mil... I još nešto, tu klauzulu je imao i Bišćan i uglavnom se izražava u broju plaća. Tako je imao i Jakirović. Obično se onda dogovara između kluba i trenera način isplate, npr. Jakirević mora platiti Rijeci 100.000 € u šest mjesečnih obroka, a može se platiti i odjednom pa je onda cifra manja. Tako je Bišćan dogovorio jednokratnu isplatu, a ne 12 mjesečnih plaća, pa je cifra manja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije