DERBI PARTIZANU 12. kolo NLB lige donijelo je slavlje Beograđana protiv vukova (69:56)

Šteta što Cibona nije došla u Beograd

16.12.2008.
u 10:56

Derbi 12. kola NLB lige pokazao je na najbolji način koliko su bolni za Cibonu bili splitski udarci Rawlea Marshalla. Vukovi su u beogradskom Pioniru odigrali 40 minuta od kojih je rijetko koja bila gledljiva i zasluženo izgubili od Partizana 56:69.

Koliko je zagrebačka momčad loše izgledala dovoljno govori podatak da je u prvih 20 minuta ubacila 27 poena, a zatim u prvih sedam minuta treće dionice upisala tek tricu Earla Callowaya. Američki razigravač je ujedno bio i najraspoloženiji pojedinac u Perasovićevoj momčadi, ubacivši 18 poena (5/10 za dva, 2/3 za tri poena), čemu je dodao šest ukradenih lopti i tri skoka.

Cibona se držala prvih 11 minuta, sve dok se Dušku Vujoševiću nije ukazao Uroš Tripković. Najbolji Partizanov šuter do kraja poluvremena je ubacio pet od šest trica i u sam odveo domaćine na dvoznamenkastih 37:27. Zašto je Perasović postavio zonu, kada je Partizan uspio ubaciti sve iz daljine, a skok se nije mogao iskontrolirati niti u minuti odmora?

Obrana je držala šavove da ne popucaju do kraja, a jedna od rijetkih stvari u igri hrvatskog euroligaša je bio povratak s minus 15 (45:30), na samo minus pet (47:42) nakon Callowayevog polaganja. Trebalo je biti i neizvjesnije, ali je slovenska sudačka trojka ostala nijema na blokadu Lasmea na Longinu, kod 49:42, nakon što je lopta već dirala "tablu".

Vukove je u utakmicu vratila petorka Calloway-Troha-Longin-Vukušić-Homan i jedna zajednička stvar - obrana. Ipak, Tripković je bio neumoljiv, potvrdio da je jedan od najopasnijih europskih šutera kada je njegova noć. Do kraja je ubacio 26 poena (8/9 trice), a 10 je ubacio Novica Veličković.

Kod gostiju, osim Callowaya, rijetko koga vrijedi istaknuti. Vedran Vukušić je odigrao za prolaznu ocjenu (sedam poena), dok je neraspoloženost dvojca Prkačin-Kus, uz kombinirani šut 1/14, glavni razlog za napadačku impotentnost.

Za to vrijeme Marshall je mogao samo gledati sa strane i nadati se kako će tri mjeseca što brže proći. Za isto to vrijeme Perasović i stručni stožer moraju smisliti kako omjer 8-4 što brže poboljšati. Nastavak regionalne lige donosi Helios i Hemofarm u Zagrebu, odnosno gostovanje u zadarskom Višnjiku 3. siječnja. Nimalo lagano utakmice...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije