TRAŽENA ROBA

Svjetski velikani otimaju se za Hrvate, Brazilci, drž'te gaće!

Hrvatska - Australija
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
07.06.2014.
u 14:00

Transferom u Barcelonu, Raketina tržišna vrijednost narasla je na 20 milijuna eura.

Još prošli tjedan u Osijeku, uoči utakmice s Malijem, otac Ivana Rakitića, Luka, najavio je da se poziv Barcelone ne odbija, a prema vijestima iz Španjolske, spektakularan Raketin transfer iz Seville na Nou Camp napokon je završen. Posrijedi je, tvrde Španjolci, odšteta od čak 20 milijuna eura, što se čini pomalo nategnuto, budući da Ivan ulazi u posljednju godinu ugovora sa Sevillom i sljedećeg ljeta bio bi slobodan igrač.

Dva naša na Nou Campu

Tvrdi se i da će imati godišnju plaću od čak osam milijuna eura godišnje, također preuveličano, jer time bi bio gotovo dvostruko više plaćen od Luke Modrića, koji u Realu ima 4,5 milijuna eura godišnje. Najizglednije je da će Ivan u Barci imati ugovor u rangu Lukina.

Tako će Hrvati od sljedeće sezone prvi put u povijesti imati i svoj mali, privatni španjolski Clasico; Barca protiv Reala, Rakitić protiv Modrića! Kakva poslastica! Usto, Raketa će biti tek drugi Hrvat, nakon Prosinečkog, koji će zaigrati za prvu momčad Barce, a prvi put na Nou Campu imat ćemo dvojicu naših igrača, jer Ivana ondje već čeka Alen Halilović. Barca na hrvatski, raketni pogon...

I dok je u eri Tate Martina Ivan Rakitić bio miljama daleko od Barce i tehnicirao s ponudama Atletica i Reala, sve se okrenulo dolaskom novoga trenera Luisa Enriquea iz Celte. On je inzistirao na dolasku najefikasnijega veznog igrača Primere, maestralnoga lidera Seville u pohodu na Europsku ligu, i frajera koji je u istoj sezoni zabio golove europskom prvaku Realu, španjolskom prvaku Atleticu i doprvaku Barceloni. Takav igrač mora imati mjesto u jednome od najvećih svjetskih klubova.

Raketa će u Barci na hrvatskom razgovarati s Alenom, a na njemačkom s novim vratarom Ter Stegenom iz Mönchengladbacha, za kojega je plaćena odšteta od 12 milijuna eura. Nije uopće upitna Rakitićeva pozicija u prvih 11, ne samo zato što Fabregas navodno odlazi u Chelsea, a Xavi je na zalasku karijere. Ne, Luis Enrique namijenio je Ivanu, uz Iniestu, ključnu rolu u veznome redu, i bit će glavni distributer lopte Messiju i Neymaru. Barca jednostavno vapi za igračem sposobnim za takve duge lopte i dalekometne projektile. Novi trener neće više inzistirati da se Messi i društvo moraju ušetati s loptom u gol...

A gdje će Mandžukić?

Ivan Rakitić, u hladovini brazilskoga kampa, nije baš presretan što ga se u predvečerje njegove najvažnije utakmice karijere, protiv Brazila, bombardira pitanjima o transferu. Preko glasnogovornika HNS-a Packa poručio je:

– Kada budem imao što konkretno reći o svojem klupskom statusu, javno ću to podijeliti sa svim medijima. Do tada neću komentirati svoj klupski status – poručuje Raketa. Transferom u Barcelonu, Raketina tržišna vrijednost narasla je na 20 milijuna eura, po čemu je još uvijek iza Modrića (40 milijuna) i Mandžukića (30 milijuna). I odmah najavljujemo: ovo je tek prvi veliki ljetni transfer jednoga našega reprezentativca koji je odjeknuo Europom. Sljedeći na redu je Mandžukić, čiji je suživot s Guardiolom u Bayernu teško zamisliv. I Mandžine brojke bit će astronomske, vrtjet će se oko dvadesetak milijuna eura. Svjetski velikani otimaju se za Hrvate, Brazilci, drž'te gaće!

>> Ivan Rakitić odabrao Barcelonu, potpisao do 2019. godine!?

Komentara 18

DD
Debeli.diktator
14:45 07.06.2014.

Zavidne istocne komšije po obicaju zavidnim kompleksaskim komentarima. Lijepo SP vam zelimo. Na kaucu

DD
Debeli.diktator
14:53 07.06.2014.

Bar smo se kvalficirali za SP. To je vec ogroman uspjeh za zemlju od 4,5 u domovini i jos 5 mio diljem svijeta. Super je i da smo neprijatelja u kvalifikacijama izravno izbacili sa SPa

DD
Debeli.diktator
15:42 07.06.2014.

Uzivajte u skupini kauč i patite sto smo vas u kvalifikacijama ponizili i izbacili sa SPa u katolickom Brazilu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije