ATLETIKA

Trkačica koja je u Zagrebu postavila svjetski rekord odustala od SP-a

Francine Niyonsaba srušila svjetski rekord u utrci na 2000 metara
Goran Stanzl/PIXSELL
12.07.2022.
u 12:41

"Sada sam se gotovo u potpunosti oporavila, ali s obzirom da u posljednje vrijeme nisam bila u stanju trenirati kako treba nisam u stanju ostvarivati rezultate koje bih željela", objavila je Niyonsaba.

Trkačica iz Burundija Francine Niyonsaba (29), koja je na pošlogodišnjem atletskom mitingu u Zagrebu postavila svjetski rekord na 2000 metara, propustit će ovogodišnje svjetsko prvenstvo koje počinje u petak jer se nije uspjela oporaviti od ozljede stopala.

Nyionsaba je 2016. godine osvojila srebro na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru u utrci na 800 metara, ali se zbog prirodno visoke razine testosterona morala prebaciti na duge pruge te je u Eugeneu kanila nastupiti u utrkama na 5000 i 10000 metara.

"Sada sam se gotovo u potpunosti oporavila, ali s obzirom da u posljednje vrijeme nisam bila u stanju trenirati kako treba nisam u stanju ostvarivati rezultate koje bih željela", objavila je Niyonsaba.

Od nastupa na SP u Eugeneu odustao je i aktualni olimpijski pobjednik te svjetski prvak na 400 metara, Steven Gardiner (26) s Bahama i to zbog upale ahilove tetive. 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
13:03 12.07.2022.

" 2019. Svjetska atletika objavila je da Niyonsabi neće biti dopušteno natjecati se pod ženskom klasifikacijom u disciplinama između 400 metara i jedne milje zbog svojih propisa o XY DSD sportašicama s prirodno visokom razinom testosterona ." WIKI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije