Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLA 'ČESTITKA'

Uoči najvažnije utakmice stigla velika kazna za Hrvatsku, HNS će zatražiti obrazloženje

Berlin: Atmosfera na Olimpijskom stadionu tijekom susreta Španjolske i Hrvatske na Europskom prvenstvu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
19.06.2024.
u 11:52

– Sigurnost je na zavidnoj razini, organizacija jako dobra. Bilo se teško pripremiti, puno je tu zemalja s nestabilnim političkim sustavima i svakakvim previranjima. Nogometaše se ne opterećuje, kamp je idealan. Igrači imaju potpun mir – rekao je Jurjević

Hrvatska je porazom od Španjolske otvorila Europsko prvenstvo, a danas od 15 sati vatrene čeka ispit protiv Albanije u Hamburgu. No, osim poraza u prvom nastupu, HNS je dobio i "čestitku" od strane UEFA-e. Naravno, ne radi se o pravoj čestitki koju je krovna europska nogometna federacija poslala na adresu našeg saveza, već o kazni zbog ponašanja dijela navijača u Berlinu.

Naime, HNS je dobio 63.875 eura kazne za bacanje plastičnih čaša od strane navijača te 24.000 eura za bacanje baklji. Ukupno dakle, kazna iznosi 87.875 eura. Sve je to za program N1 televizije komentirao šef osiguranja pri HNS-u Jurica Jurjević:

>> Ovako su izgledali mali vatreni prije nego su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

Berlin: Atmosfera na Olimpijskom stadionu tijekom susreta Španjolske i Hrvatske na Europskom prvenstvu
1/21

– Danas smo dobili čestitku od UEFA-e za nedopušteno ponašanje (ha-ha). Nogomet izaziva emocije i teško se kontrolirati, najbitnije je da nije bilo većih incidenata. Bacanje čaša i bengalke najveći su problem za sada. Kiša je u Hamburgu pa, kako se kaže, mora se malo pokisnuti – rekao je Jurjević.

HNS će, kako je Jurjević i najavio, tražiti obrazloženje ove odluke, a onda će se vidjeti hoće li se ići u žalbeni postupak.

– Sigurnost je na zavidnoj razini, organizacija jako dobra. Bilo je teško pripremiti se, puno je tu zemalja s nestabilnim političkim sustavima i svakakvim previranjima. Nogometaše se ne opterećuje, kamp je idealan. Igrači imaju potpun mir – rekao je Jurjević.

Komentara 6

CR
crocro
12:48 19.06.2024.

Igrači i reprezentacije bilo kojih zemalja na bilo kakvim smotrama, ne bi smjele snositi bilo kakve sankcije a zbog ponašanja onih koji su gledatelji na sjedištima i na tribinama. Onaj tko organizira predstavu dužan je osigurati red i mir u gledalištu, a ako se taj red i mir naruše od strane pojedinaca ili grupa, organizator je dužan postupiti u cilju uspostavljanja reda i mira, te podnijeti prijave protiv pojedinaca i svih identificiranih osoba i skupina a sud ih treba sankcionirati jer nisu došli čuvati red i mir već su došli remetiti red i mir, pa samim time trebaju namiriti počinjenu štetu, kao i kaznu za počinjenje djela. Bezobrazno je, neodgovorno i nepravedno kažnjavati reprezentacije i Nogometne saveze zemalja iz kojih su gledatelji počinili nedopuštene radnje. Uvijek se može naći netko tko će namjerno i smišljeno nanositi štetu svojoj državi i reprezentaciji. Dakle, odgovornost snose pojedinici a ne kolektivitet koji igra nogomet i nema veze s praćenjem tribina. Zato postoje redari i policija koji će svojim postupanjem natjerati da počinitelji plaćaju kazne a ne nogometni sevezi zemalja, zbog postupaka nekih neodgovornih idiota. A zašto oni kažnjavaju nogometne saveze? Zato što je to siguran novac koji sjeda na račun sigurno i odmah u količini koja im se razreže. Zato bi barem nogometni savezi trebali i imali pravo blokirati imovinu počinitelja da nadoknade štetu nogometnim savezima.

Avatar CUBE
CUBE
13:48 19.06.2024.

Kakva plastika nek su vas kaznili, bez bodeža se ne računa

NE
Neretva93
13:09 19.06.2024.

Sve poskupilo (čak i Crkvena davanja) pa onda i kazna mora biti veća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije