Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJNI LUKA SUČIĆ

Vatreni pred transferom karijere: Oduševio protiv Albanije, a sad se za njega bore europski velikani

Euro 2024 - Croatia v Albania
Foto: LISI NIESNER/REUTERS
1/4
21.06.2024.
u 13:21

Veznjak, koji je upravo završio svoju četvrtu seniorsku sezonu sa Salzburgom, prije je bio na radaru nekoliko klubova Premier lige, uključujući Liverpool i Newcastle. Jacobs sada piše da Fulham, Milan i Dortmund ovog ljeta imaju Sučića na svojem popisu želja.

Luku Sučića, talentiranog 21-godišnjeg hrvatskog veznjaka Red Bull Salzburga, ovog ljeta čeka transfer karijere, prema novinaru Benu Jacobsu. On, naime, tvrdi da je za potpis vatrenog zainteresirano nekoliko klubova, odnosno da ga prate Fulham, Milan i Borussia Dortmund.

Sučićev sadašnji ugovor s austrijskim klubom istječe za samo 12 mjeseci, zbog čega bi ga navedeni velikani ovoga ljeta mogli dobiti po sniženoj cijeni. Veznjak, koji je upravo završio svoju četvrtu seniorsku sezonu sa Salzburgom, prije je bio na radaru nekoliko klubova Premier lige, uključujući Liverpool i Newcastle. Jacobs sada piše da Fulham, Milan i Dortmund ovog ljeta imaju Sučića na svojem popisu želja. Očekuje se da će veznjak Salzburga otići u ljetnom prijelaznom roku, a njegov ugovor istječe 2025. godine i nema znakova produljenja. Austrijski klub bi radije primio naknadu nego ga vidio kako odlazi besplatno.

Jacobs potvrđuje da su Liverpool i Newcastle United razmatrali 21-godišnjaka prije nekoliko godina, dok se prelazak u RB Leipzig smatrao malo vjerojatnim. Često ga uspoređuju s hrvatskim suigračem Lukom Modrićem, Sučić dijeli slične atribute s playmakerom Real Madrida, a sada se vjeruje da će napustiti Salzburg nakon što se pridružio njihovoj akademiji 2016.

Sučić je u četiri godine s prvom momčadi Salzburga upisao 128 nastupa za austrijsku momčad, postigao 12 golova i dodao 17 asistencija. Sučić može djelovati na više područja duž linije sredine terena, no do sada je u svojoj karijeri najviše korišten kao središnji vezni igrač.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, 21-godišnji Luka Sučić rođen je 8. rujna 2002. godine u Linzu, no njegova darovitost bila je prepoznata još u dobi od 14 godina, pa je za Hrvatsku debitirao još u travnju 2017. godine, na turniru u Italiji pod nazivom "Delle Nazioni" za dječake U-15 u talijanskoj Goriziji.

Za hrvatsku A vrstu debitirao je 11. listopada 2021. godine protiv Slovačke u Osijeku (2:2). Nakon toga bio je i sudionik SP-a 2022. godine u Kataru, a sada već ima i dva nastupa na Europskom prvenstvu. Ukupno devet nastupa, a prvijenac još čeka.

FOTO Od euforije do očaja: Ove fotografije vatrenih s Eura već sad su obišle nogometni svijet

Euro 2024 - Croatia v Albania
1/25
Ključne riječi

Komentara 1

SS
sokac sa drave
07:57 23.06.2024.

Igrace iz salzburga koji nesto obecavaju obavezno uzima njihov partner Leipzig.Zadnjeg su uzeli slovenca Seska koji je cudo od igraca.Uzeli bi oni i Sucica ali je kazu previse spor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije