OZLJEDE Luka Modrić i Niko Kranjčar na prisilnom mirovanju

Vezni red Bilić boysa na bolovanju

19.11.2008.
u 16:56

Dva važna kotača naše reprezentacije, kreatori igre kockastih, ozlijeđena su. I sva je sreća da Hrvatska ne igra neku jaču utakmicu jer bi Slaven Bilić imao vidno oslabljen sastav. Momčad bez Luke Modrića i Nike Kranjčara ipak ne može biti ista kao s njima. Naime, obojica su ozlijeđena.

Luki nekoliko tjedana
Nažalost, prvi pregledi prepona Luke Modrića u nedjelju poslijepodne nisu dali pravu sliku ozljede. Ultrazvučni pregled nije pokazao ozbiljniju ozljedu, ali je Luka prije povratka u London, srećom, još jednom, po dogovoru s liječnikom reprezentacije dr. Zoranom Bahtijarevićem, išao na pregled. Ovaj put magnetskom rezonancijom, koja je pokazala da je riječ o ozbiljnijoj ozljedi. Nije riječ o istegnuću, nego o rupturi.

- Luka je bio kod dr. Igora Borića i pregled je pokazao da se radi o djelomičnoj rupturi desne prepone. Ozljeda je ozbiljnija negoli se prije činilo i za povratak na terene trebat će ipak nekoliko tjedana - izvijestio je dr. Zoran Bahtijarević.

Luka u četvrtak ujutro odlazi u London gdje će nastaviti s terapijom koju je započeo u tri dana boravka u Hrvatskoj.

- Sve što smo radili, radili smo u dogovoru s Tottenhamovim liječnicima koji su nam zahvalili na brizi za njihova igrača, ali i na brzini reakcije. A surađivat ćemo i dalje kako bi se Luka što prije oporavio - dodao je dr. Bahtijarević.

Vijest da je Niko Kranjčar ponovo ozlijedio zglob možda je još neugodnija. Jer, Niki je operiran taj zglob, dugo je pauzirao i ta vijest o ponovnoj ozljedi nikako nije dobra.

Nikin postupni povratak
Dobro je što u ovoj novoj ozljedi ipak nije ozlijeđen isti dio zgloba, a toga su se najviše bojali liječnici naše reprezentacije.

- Bio je na magnetskoj rezonanciji, i on se jako preplašio obnove ozljede. No, nije ništa strašno, riječ je o kontuziji i stanka neće biti duga. Ali, rekao sam mu da ne žuri - kaže dr. Boris Nemec nakon razgovara s Nikom. Ne treba ga očekivati u subotu kod West Hama.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije