NHL LIGA

Washington i treći put dobio Pittsburgh

NHL liga
AFP
25.03.2010.
u 09:04

Hokejaši Washington Capitalsa u svojoj su dvorani pobijedili aktualne NHL prvake, Pittsburgh Penguinse, i u trećoj ovosezonskoj utakmici dvaju najvećih rivala na Istoku.

Bilo je ovaj put 4-3 za Capitalse, i to nakon raspucavanja kaznenih udaraca. Ključni je gol za domaće zabio Mike Knuble, strijelac jednog gola i u osnovnom dijelu utakmice.

Na golu Capitalsa briljirao je Jose Theodore s 39 obrana. Nije golman Washingtona izgubio posljednjih 19 utakmica u kojima je branio.

Ovom su pobjedom Capitalsi došli do 108 bodova, čime su izjednačili svoj prošlosezonski klupski rekord. S obzirom na to da do kraja sezone imaju za odigrati još devet utakmica, sasvim će ga sigurno srušiti ponovno.

Ove su sezone Capitalsi, gledajući samo učinak u trećim trećinama i produžecima, nadmašili Penguinse u golovima 8-1. Penguinsi, koji su lani izbacili Capitalse u finalu doigravanja Istočne konferencije u sedmoj utakmici, na osam su pobjeda u 11 posljednjih dvoboja.

Istim je rezultatom, također nakon raspucavanja penala, Colorado u Denveru pobijedio LA Kingse. Slovenac u redovima gostiju, Anže Kopitar, ostvario je učinak od gola i asistencije.

Vancouver Canucksi u olimpijskoj su areni pobijedili Anaheim Duckse 4-1. Briljirala su švedska braća Sedin. Daniel je zabio gol i dodao dvije asistencije, dok je Henrik ostvario tri asistencije. To ga je ponovno dovelo na prvo mjesto na ljestvici najkorisnijih igrača NHL-a s 99 poena (28 golova i 71 asistencija), poenom više od Aleksandra Ovečkina.

U dvoboju dvaju njujorških sastava domaći su Rangersi, ponajviše zahvaljujući Marianu Gaboriku (dva gola i asistencija), pobijedili Islanderse 5-0.

NHL liga, srijeda:

Washington – Pittsburgh 4-3, penali

Colorado – Los Angeles 4-3, penali

Detroit – St. Louis 4-2

Vancouver – Anaheim 4-1

Buffalo – Montreal 3-2, penali

NY Rangers – NY Islanders 5-0

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije