NOGOMET - 1. HNL

Zagreb prvak!

28.04.2002.
u 00:00

* Pjesnici su time prekinuli desetogodišnju dominaciju Dinama i Hajduka i postali treći klub koji se može dičiti naslovom hrvatskog prvaka

ČAKOVEC - Nogometaši Zagreba postali su prvaci države. Nakon dominacije Dinama i Hajduka, prvi je put neki treći klub došao do najvrednijeg trofeja. Zagreb je, doduše, jučer u Čakovcu odigrao 0:0, ali čak ni taj bod nije mu trebao, jer je Hajduk pobijeđen u Sigetu. Čakovcu pak predstoji još jedna utakmica nade u Varaždinu.

- Možemo u Varaždinu, u toj posljednjoj utakmici naći put do kvalifikacija, tako nam još ostaje nada da bismo mogli ostati prvoligaši - priželjkuje Čakovčanin Tomislav Kelemen.

Zlatko Kranjčar svoju šampionsku ambiciju temeljio je na ofenzivnoj postavi, igrao je s četiri igrača u sredini, ali Štrok i Hasančić bili su postavljeni prilično blizu vrata, odmah iza napadača.

U prvom se dijelu dosta griješilo, jer kiša koja je padala od početka susreta dobro je natopila travnjak. Zagreb je bolje započeo utakmicu, pa je već u 6. minuti Olić imao priliku. Potom je Vedran Ješe loptom krenuo od zadnje Zagrebove linije i prošao sam gotovo cijelu momčad Čakovca. S 15 metra dobro je tukao, ali je vratar Čakovca odlično reagirao.

No, i Čakovčani su imali dvije velike prilike. Vasilj je izašao iza Vujića sa svojih vrata, a Vujić je lijepo poslužio Ribića, koji je sa 17 metara tukao prema praznim vratima, ali nije pogodio. Pet minuta prije odmora domaćini su imali još bolju priliku: Nosek je sjajno gurnuo loptu Ribiću, no igrač Čakovca nije pogodio donji kut.

Već na početku nastavka, koji je bio isjeckan prekršajima i pogreškama, Zagreb je mogao povesti, Štrok je s 15 metara oštro tukao, ali pogodio je spoj grede i vratnice. A kada je u Čakovec u 49. minuti utakmice stigla vijest da je Hrvatski dragovoljac poveo u susretu s Hajdukom, bio je to znak za zadovoljstvo zagrebaša, jer su u tom trenutku postali prvaci!

Dvije minute prije kraja utakmice, Zagrebova klupa počela je skakati slaveći naslov. A kad je sudac Širić označio kraj, počelo je veliko veselje, Zlatko Kranjčar bio je na rukama svojih igrača i bacan je u zrak, veselje je počelo i poslije je nastavljeno. Zagrebaši čak nisu čekali kraj utakmice u Sigetu, veselili su se sa svojim navijačima, bacali im majice, a i objektivna čakovečka publika pozdravila je nove prvake.

R. Junaci, T. Žišković

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije