Haag

Brammertz:Uhićenje Mladića mora ostati uvjet ulaska Srbije u EU

Serge Brammertz
Reuters/Pixsell
02.10.2010.
u 19:54

Brammertz je pozvao EU neka nastavi pritisak na vlasti u Beogradu da uhite haaškog optuženika Ratka Mladića

Glavni tužitelj Međunarodnog suda za ratne zločine u Haagu Serge Brammertz rekao je danas kako uhićenje Ratka Mladića mora ostati uvjet za ulazak Srbije u EU, javlja B92 pozivajući se na belgijski tisak. Brammertz je pozvao EU neka nastavi pritisak na vlasti u Beogradu da uhite haaškog optuženika Ratka Mladića.

- Važno je da Europska unija nastavi sa principom uvjetovanja procesa eurointegracija s punom sradnjom Beograda s Tribunalom rekao je glavni haaški tužitelj.

Brammertz je rekao kako je važno istaknuti mjere koje vode prema jačanju stabilnosti na Balkanu, ali je istovremeno dodao kako je "uloga tužitelja i Tribunala biti glas žrtava".

-Nemamo puno vremena. Tribunal se zatvara za tri do četiri godine. Žrtve traže da pravda bude ispunjena - poručio je Brammertz.

Na dnevnom redu sastanka ministara vanjskih poslova zemalja članica EU 25. listopada trebao bi se naći i zahtjev Srbije za članstvo u Europskoj uniji, podsjeća B92.

Ključne riječi

Komentara 10

MM
Mladen Miletić
20:11 02.10.2010.

Brammertz:Uhićenje Mladića mora ostati uvjet ulaska Srbije u EU Za Hrvatsku vrijedi druga ucijena oni su več previše deportirali sada neka se zatvaraju kao umno bolesniu međusobno i pokazuju jedan na drugog ti lopov ti si pronevjeritelj ti si korumpirani.... A možda bi bilo sigurnije da stignete u EU ako Sanadera zatvorite kao krivca što Austrija pokrade lovu od Hipija a optuži Balkance. jel tamo su svi lopovi i nemožeš fulati !

PG
praseca gripa
20:16 02.10.2010.

Joj sto je sladak! Blenuo ko lud na brasno. Ovaj bi trebao donijeti mir i pravdu? Boze moj,dal itko jos vjeruje u bajke?

PP
pp
20:09 02.10.2010.

joj što mi ovi europski potrčci idu na živce...idiot jedan...tako smo i mi trebali predat Gotovinu i ona naprletana kokoš je kokodakala da se skriva u Hrvatskoj, a skrivao se po bijelom svijetu...bez obzira na naš odnos prema srbima kako im sad vjerovat...obični prašinar koji ponavlja fraze koje mu serviraju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije