Jadranka Kosor

J. Kosor: Trebamo nova odricanja da izgradimo državu poštenog rada

kosor, ukidanje olakšica (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
29.04.2010.
u 19:21

Spremni smo se suočiti s izazovima, odlučni u snaženju gospodarstva, ustrajni u borbi protiv korupcije i kriminala, pripravni za punopravno članstvo u Europskoj uniji, kaže premjierka.

Hrvatsku smo znali stvoriti i obraniti, uz goleme žrtve i u duhu istinske solidarnosti i domoljublja. Međutim, još si dugujemo izgradnju države koja će svim hrvatskim građankama i građanima omogućiti da dostojno žive od svog rada, piše u čestitki koju je premijerka Jadranka Kosor poslala građanima RH u povodu Međunarodnog praznika rada koji se obilježava 1. svibnja.

Premijerka naglašava kako ove godine Praznik rada obilježavamo u uvjetima gospodarske krize, ali dodaje kako nas baš takve okolnosti "tjeraju da učinimo sve, kao i prije dvadesetak godina, da stvorimo uvjete za novi gospodarski rast".

"U mnogim segmentima, globalna kriza je ukazala na slabosti našeg gospodarstva. Donošenjem Programa za oporavak gospodarstva, jasno smo definirali ciljeve i mjere kojima ćemo Hrvatsku izgraditi na zdravim temeljima poštenog rada i stvaranja novih vrijednosti. Takve promjene nisu jednostavne. Traže nova odricanja, drukčije vrijednosne sudove, vraćanje etike i morala kao temelja svih društvenih vrijednosti. Uvijek je najteže polaziti od sebe, ali svima mora biti posve jasno: hrvatska Vlada neće posustati u provedbi Programa za oporavak gospodarstva."

Premijerka poručuje kako će Vlada nastaviti skrb o posebno ranjivim skupinama stanovništva, no tvrdi kako će reformama stvoriti uvjete kako bi se smanjila potreba za državnu pomoć.

"Za ovako postavljene ciljeve potrebne su duboke i korjenite promjene, mijenjanje navika i odnosa prema poslu te prema vlastitoj odgovornosti. Spremni smo se suočiti s izazovima, odlučni u snaženju gospodarstva, ustrajni u borbi protiv korupcije i kriminala, pripravni za punopravno članstvo u Europskoj uniji. U ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, još jednom svim hrvatskim građankama i građanima čestitam Međunarodni praznik rada.“, piše premijerka u svojoj čestitki.

Komentara 27

VG
Veseli Gost
03:24 30.04.2010.

Bravo kosorice, Znaci Barba Luka nece vise lutati svijeton a da sirotinja placa njegove troskove. Siguran sam da su Hrvati znali 1991 kakovu ce hrvatsku drzavu danas imati , niti jedan hrvat ne bi isao na prvu liniju obrane negoo bi u pozadini uzivali kao sto su uzivali tajkuni. Tajkuni se nisu ni tada zrtvovali da grade/oslobadaju hrvatsku niti se sada zrtvuju da pomognu hrvatskoj da izade iz ekonomske krize. Kosorice samo seres i pricas otrcane gluposti. Hrvati bi te trebali skinuti s vlasti i poslati u Vrapce. Samo u vrapcu si sposobna izigravati predsjednicu

DG
dragan galesic
03:27 30.04.2010.

draga jadranka krenimo u odricanja sabora ,i presijednika,pa onda po gladnima.hvala

OD
odisej
03:23 30.04.2010.

Jako pametna i zna sta govori. Pogledajte samo izgled lica i ove prstice. Zena ima iskustvo , jer je godinama imala govorno stvaranje i zato joj treba vjerovati.Uz nova odricanja narodu ce biti lakse- umrijeti i oni koji prezive necenece se morati odricati , jer do tada sve ce biti odreknuto u korist gulikoza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije