ZLOUPORABA DROGA Završila operativna akcija Bomboni

Jeftina sintetika sve dostupnija mladima

09.04.2009.
u 16:38

Nakon Rame, akcije u kojoj je uhićeno više osoba, Policijska uprava međimurska danas se pohvalila još jednom opsežnom akcijom, ovaj put vezanom uza zlouporabu opojnih droga.

Droga iz Zagreba
Od sredine prosinca prošle godine do 6. travnja policija je u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Čakovcu, Varaždinskom i Zagrebačkom policijskom upravom, provela operativnu akciju Bomboni.

- Otkriveno je šest osoba koje su preprodavale heroin, amfetamin i marihuanu. Heroin u količinama od 20 do 50 grama kupovali su i dopremali sa zagrebačkog područja i prodavali ga ovisnicima na međimurskom i varaždinskom području. Heroin su na cesti prodavali po 400 kuna gram, amfetamin po 100 kuna, a po 100 kuna prodavao se i gram marihuane, tzv. skunka - kaže Darko Dragičević, šef kriminalističke policije međimurske uprave.

Utvrđeno je 14 kaznenih djela i obavljeno devet zapljena u Međimurju i dvije na području Policijske uprave varaždinske. U policiji kažu da su došli do zaključka da heroin više nije u modi. Zamijenile su ga jeftinije sintetičke droge, a zbog skupoće pića u kafićima i diskotekama, mladi ih prihvaćaju.

Droge za vikend
- Došlo je vrijeme sintetike i marihuane jer mladi misle da oni ne stvaraju ovisnost i da su to vikend-droge. Tu vidimo izvor novih problema - kaže Dragičević.


Uhićenima jednomjesečni pritvor

U ponedjeljak su uhićene četiri osobe - tri u Međimurskpj županiji i jedne na varaždinskom području, a u utorak je u Zagrebu uhićena i peta osoba, koja je dobavljala opojne droge. Uhićeni dolaze iz Nedelišća, Čakovca, Gornjeg Kneginca, Mačkovca... Ostaci su to tzv. nedelišćanske skupine. Uhićen je i bjegunac iz zatvora u Lepoglavi, koji je također sudjelovao u preprodaji, no vraćen je u zatvor. Svi koji su uhićeni u akciji Bomboni, uz kaznene prijave odvezeni su k istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu, koji im je odredio jednomjesečni pritvor. (ibe)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije