Hram kulture

Karlovačko Gradsko kazalište će dobiti i lutkarski studio

predstava
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
24.11.2012.
u 11:44

Moguća je i glazbeno- scenska i izvedbena umjetnost za nastavnike u školama. Uveli smo matineje subotom i nedjeljom - rekao je Šestan

Drago mi je da na početku svog mandata, zajedno sa svojim suradnicima, imam čast biti odgovoran dostojanstveno proslaviti ovaj važan jubilej za grad Karlovac. Kao što je lani bila značajna obljetnica 150 godina HNK-a, mislim da je 120. godišnjica Zorin doma u Karlovcu još i važnija.

Zagreb ima puno važnih kulturnih ustanova i institucija, a Zorin dom je za Karlovac oduvijek bio hram kulture. Nadam se da će tako biti i u buduće – rekao je novi ravnatelj karlovačkog Gradskog kazališta Srećko Šestan povodom obilježavanja 120 godina Zorin doma.

 Ministarstvo pokrovitelj

 Bogat program, koji traje do 27. studenog pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture počeo je profesionalnom lutkarskom predstavom Zorin doma za djecu “Najbolji prijatelji”. U 19 sati Baletni studio pokazat će presjek svoga jednogodišnjeg rada u “Plesnom složencu”.

Nedjelja je rezervirana za još jednu sjajnu predstavu za najmlađe “Bajku zbrčkalicu” Dramskog studija, koja je na rasporedu u 11 sati. Oni stariji moći će uživati u “Igri parova”, koja počinje u 20 sati.

U ponedjeljak ponovno nastupa Dramski studio sa svojom izvrsnom predstavom “Na tri kralja”, dok će se u utorak na Dan Zorin doma održati svečani koncert Prvog hrvatskog pjevačkog društva “Zora”, koje 2013. slavi 155 godina.

 – Osjećam dužnost da se tim koncertom zahvalimo svima onima, zaslužnima za Zoru i Zorin dom. Bit će to presjek naših izvedbi, od klapske glazbe, do modernih pjesama i folklornih napjeva – najavila je dirigentica Radmila Bocek.

Dogradonačelnik Karlovca Dubravko Delić pohvalio je rad i rezultate Zore, Baletnog i Dramskog studija, koji svojim djelovanjem doprinose kulturnom razvoju. Sve su predstave besplatne, dok za 26. i 27. studeni kada će se održati predstava “Na tri kralja” i koncert Zore, treba imati pozivnice. Osim bogatog programa za značajnu karlovačku obljetnicu, novi ravnatelj najavio je i buduće programske smjernice u svom mandatu.

 Najmlađi u kazalištu

 – Priprema se da Zorin dom dobije lutkarski studio. Moguće je i da se organizira glazbeno- scenska i izvedbena umjetnost za nastavnike u školama. Uveli smo pilot projekt, matineje subotom i nedjeljom, pa i obilježavanje ciljano počinjemo s predstavama za najmlađe. Znam da je bilo problema s financiranjem projekta “Svako dijete četiri puta u kazalište”. No, mi ćemo omogućiti da to zaista i bude – poručio je Šestan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije