Roditelji poginulih branitelja

Kod svih osnovnih škola žele postaviti spomen ploče

Vedran Balen
07.04.2014.
u 13:25

Iako su od Domovinskog rata protekla već dva desetljeća, tuga je još uvijek pregolema

Udruga roditelja poginulih branitelja Brodsko-posavske županije želi ispred svih 30 županijskih osnovnih škola postaviti spomen ploče s imenima poginulih hrvatskih branitelja koji su nekada pohađali te škole. Dosad ih je postavljeno osam. Od ove će godine kod svih tih ploča na dan škole upaliti po jedan lampion i položiti barem jednu ružu.

- Cilj je da se naša djeca barem na taj dan sjete naše povijesti i vide imena ljudi koji su stvorili našu domovinu, pošto u školama, nažalost, ništa ne uče o novijoj hrvatskoj povijesti – rekao je predsjednik udruge Ivan Cindrić.

Iako su od Domovinskog rata protekla već dva desetljeća, tuga je još uvijek pregolema. Roditelji poginulih hrvatskih branitelja za sebe kažu kako danas predstavljaju posljednji stup obrane od zaborava neizmjerne žrtve njihovih sinova i kćeri.

>> Tolić: Branitelji mogu državi još mnogo dati

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije