Ljubavni krah

Koliko Horvatinčićevih milijuna pripada supruzi?

'unutrasnja.....zagreb.....10.12.2006. preradoviceva - tomo horvatincic foto: marko lukunic'
'lukunic marko'
18.08.2010.
u 20:15

Poduzetnik javnosti poznat iz afere Varšavska proživljava životnu dramu.

Premda se to dogodilo još u veljači, vijest o razvodu jednog od najvećih i najmoćnijih građevinskih investitora Tome Horvatinčića i njegove sad već bivše supruge Nele jučer je bila tema mnogih razgovora. Među ostalim, i zato što je u devet godina, koliko je taj brak trajao, Horvatinčić stekao većinu svoga bogatstva. Tu su građevinska tvrtka, Hoto vile (naselje u okolici Zagreba), privatno imanje u Samoborskom gorju, vila na Lopudu, jahta...

A bivša supruga Horvatinčiću je bila i poslovna partnerica, u tvrtki zadužena za odnose s javnošću, dok je kad su Hoto vile u pitanju radila kao voditeljica prodaje stanova. Kako će teći podjela te imovine među supružnicima? Premda je teško doći do podatka kolika je ukupna vrijednost Horvatinčićeve imovine, on sam je prije dva mjeseca, vezano za slučaj Varšavske i Preradovićeva trga, demantirajući optužbe da je za kredit Hypo banke jamčio hipotekom na zgradi s četiri plombe, ustvrdio kako je zajam osigurao "osobnom imovinom od 30 milijuna eura, zgradom kina Zagreb i hipotekom na nekretninama u bloku".

Ima i onih koji nagađaju da se iznos te imovine penje i na oko 50 milijuna eura. Dok se podjela, odnosno bitka za tu imovinu tek očekuje, odvjetnica Dafinka Večerina objasnila je zakonske odredbe:

– Imovina stečena radom u braku, bez obzira na to koliko je tko od supružnika zarađivao, dijeli se popola!

Komentara 20

DJ
djakputnik
22:41 18.08.2010.

Tako je i njegov veliki prijatelj Banditić \"proživio životnu dramu\" i sklonio dio savoje imovine na sigurno. Dobra formula, nema šta!

SC
scary
07:23 19.08.2010.

ne bi me iznenadilo da je taj razvod zapravo dogovoren između njih dvoje, pa ako muž završi iza rešetaka i oduzmu mu imovinu zbog malverzacija, bar da žena spasi što se spasit da. naravno, možda se varam - možda je ljubav stvarno pukla.

KU
kumajela
20:45 18.08.2010.

Teško njima jadnima, kako će sad podijeliti tu sirotinju!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije