NA ZAHTJEV DORH-A

MIP skinuo imunitet Kovaču, odobreno pokretanje kaznenog postupka

Stjepan Kovač
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
10.09.2021.
u 15:10

Policija nakon ovakve odluke MIP-a može postupati

Mandatno-imunitetno povjerenstvo odlučivalo je na sjednici od 15 sati o ukidanju imuniteta SDP-ovu Stjepanu Kovaču. Skidanje imuniteta bivšem gradonačelniku Čakovca te trenutačnom saborskom zastupniku SDP-a tražilo se zbog lažne prijave za prijetnju. Zahtjev u Sabor uputio je DORH. 

Kvorum na sjednici je prisutan, utvrđeno je na početku. Prva točka dnevnog reda bila je odobrenje za pokretanje kaznenog postupka i određivanja istražnog zatvora Stjepanu Kovaču zbog kaznenog djela trgovanja utjecajem. 

- USKOK je u zahtjevu naveo da postoji osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo trgovanja utjecajem. USKOK navodi da je potrebno donijeti rješenje o provođenju istrage, uvodno je rečeno uz napomenu da MIP ne navodi kako je netko kriv ili nije. 

Dvije odluke vezane uz Stjepana Kovača jednoglasno su izglasane. Prva je označavala davanje odobrenja za pokretanje kaznenog postupka po zahtjevu DORH-a, a prema drugoj je omogućeno njegovo lišavanje slobode, odnosno određivanje istražnog zatvora.

Policija nakon ovakve odluke MIP-a može postupati. 

Podsjetimo, međimurski župan Matija Posavec i još pet osoba uhićeno je jutros u novoj akciji policije i USKOK-a, a akcijom je obuhvaćen i Stjepan Kovač.

VIDEO Otac Matije Posavca: On je predobar i pošten, jutros mi je rekao 'ništa ne brini, tata'

Komentara 7

PO
polifonije
16:32 10.09.2021.

Leva mafija komunjarska i hnsovska mislila da može u nedogled pljačkati i terorizirati međumurce i državu. Kada će privesti kuma čačića ?

MO
modovisisajteMaraschino
16:52 10.09.2021.

Ajde onog Bajsa malo pretresite, glumio Bandića a sad pobjego u Sabor da ima imunitet. Dizao kredite preko škola u BBZ i uprapastio sve čega se primio dok bio župan

OK
okvals54
17:37 10.09.2021.

Ma gdje bi SDP-ovci,oni su tako "posteni".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije