OPREZ!

Na Jadranu procvjetao "lopovski turizam"

07.07.2002.
u 00:00

* Šest državljana BiH i dvojica iz Slavonskog Broda osumnjičeni su za krađe u Makarskoj, a po dvoje Mađara za krađe na Rabu i u Zadru

MAKARSKA, RAB, ZADAR - Gužve u hrvatskim ljetovalištima po Jadranu, po običaju su i mamac za lopove, a posljednje policijske intervencije pokazuju da ima i dosta "uvoznih lopova". Naime, proteklog tjedna uhićeno je čak 12 osoba osumnjičenih za krađe po apartmanima, plažama i na drugim mjestima, a desetero od njih su stranci.

Državljane BiH D. L. (17), N. B. (40) i S. B. (25) terete za 17 krađa tijekom lipnja na makarskom području. Turistima su krali novce, radiokasetofone, tehničke uređaje, isprave, zlatninu i odjeću, a na meti im se našao i župni ured. Šteta je oko 58.500 kuna. S. B. je nakon obrade puštena, a D. L. i N. B. privedeni su istražnom sucu u Splitu.

Tuzlake S. M. (46) i njegova supruga M. M. (43) te H. R. (21) sumnjiče za devet krađa na makarskom području tijekom lipnja, te štetu od 33.000 kuna. Uhićeni su u Gracu, na Jadranskoj magistrali u "audiju 100", kojim je upravljao S. M. U automobilu je bila i njihova 11-godišnja kći. Zaustavljeni su jer su odgovarali opisu sumnjivih osoba. U automobilu je nađen veći dio ukradenog. Krali su uglavnom isprave, novac i nakit. Privedeni su istražnom sucu.

D. K. (27) i P. P. (27) iz Slavonskog Broda uhićeni su u Brelima jer su ukrali 15.000 kuna iz prodavaonica "Češljar" i "Primorje" u Makarskoj. U njihovoj "vectri" nađeno je ukupno 14.200 kuna. Privedeni su istražnom sucu u Splitu. Brođani su policiji poznati po imovinskim kaznenim djelima.

Dvojica mađarskih državljana, 23-godišnjak i 22- godišnjak, osumnjičeni su za četiri krađe u Loparu na Rabu počinjene 29. lipnja. Mađari su s tri automobila na parkiralištu Hotela "San Marco" i diskokluba SRC ukrali naplatke, a s jednog prednju masku. Šteta je oko 5200 kuna. Mađari su "zaradili" kaznene prijave i izgon iz Hrvatske do 2005. godine. Druga dva Mađara privedena su istražnom sucu u Zadru zbog sumnje na provalu, koja još nije dokazana. Neslužbeno smo doznali da su Mađari pokušali provaliti u kuću pravosudnog policajca u Sukošanu, ali ih je on svladao nakon kraće tučnjave. Prema neslužbenim podacima, sumnja se da su Mađari počinili niz pljački i provala na zadarskom području. (drm, tr, rb)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije