'Puževim korakom'

Nazire li se konačno uređenje derutnog motela Marsonia-jug na autocesti?

Marsonia-jug
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
06.03.2014.
u 07:12

Motel nije dovršen, zarastao je u korov, sve više propada i ruglo je grada

U godinama prije Domovinskog rata Slavonski Brod je ostvarivao preko 40 tisuća noćenja u objektima na autocesti, a sadašnja turistički gledano loša situacija i relativno mali broj noćenja gostiju u tranzitu, mogla bi se popraviti ako se na autocesti izgrade novi objekti i urede stari, te proradi planirani auto-kamp na izletištu Poloj. Stanje bi se popravilo i  uređenjem Ininog nikada dovršenog, a sada  gotovo potpuno devastiranog motela Marsonia-jug na Sjevernoj veznoj cesti.

Upravo po tom pitanju jučer su se sastali gradonačelnik Mirko Duspara i Josip Ivić iz službe za upravljanje nekretninama u Ina d.d., te razgovarali o mogućnostima rješavanja dugogodišnjeg slavonskobrodskog  problema  i osposobljavanja motela na autocesti Bregana - Lipovac kod Slavonskog Broda. Motel nije dovršen, zarastao je u korov, sve više propada i ruglo je grada, no postoji mogućnost da Ina motel prepusti Gradu na upravljanje pod uvjetom da se pronađu zainteresirani ulagači.

- Motel je od izuzetne važnosti za Slavonski Brod i našu Turističku zajednicu. Prije dvije godine sa predstavnicima Ine o toj temi već  smo razgovarali kod zamjenice ministra gospodarstva, a i na sastanku u Brodu s predstavnicima Hrvatskih autocesta. Naš cilj je da se objekt napokon privede svrsi, jer kako trenutno ružno izgleda i propada šteta je za Inu i Grad Slavonski Brod, a i za milijune putnika koji prolaze autocestom jer nemaju priliku sta ti, odmoriti i iskorist iti  ono što im motel može ponuditi. Autocestom pokraj Broda godišnje prođe 17 milijuna vozila, pa smo mišljenja da je naše područje pogodno za tzv.servisnu zonu. U Ini su spremni pojedine svoje objekte dati u eksploataciju, a nama je za sada bitno da smo učinili prvi korak. Nadamo se kako ćemo objekt uz pomoć investitora koji su spremni u njega ulagati uspjeti pustiti u pogon - kaže gradonačelnik Mirko Duspara.

Vlasnici su odustali su od neuspješne prodaje motela za koji su na zadnjem natječaju tražili 9 milijuna kuna.

- Ine priprema projekte s kojima planiramo aktivirati  naše neiskorištene nekretnine. Nemamo ambicije investirati i ulaziti u turističku djelatnost, ali smo spremni kroz razne olakšice lokalnim poduzetnicima i lokalnoj zajednici pomoći kako bi se naši objekti priveli namjeni. Danas smo već dogovorili neke od sljedećih koraka u tom smjeru. Objavit ćemo natječaj koji će obuhvatiti sve nekretnine Ine na području Hrvatske, a tada može uslijediti i konkretnija poslovna suradnja - rekao je predstavnik Ine Josip Ivić.  

>> Rodi otkinuli kljun i 'očerupali' trup i vrat

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije