STRAVA I.P. (39), osumnjičen za rodoskrvnuće, priveden istražnom sucu u Varaždinu

Osuđeni ubojica dvije godine silovao majku

16.05.2009.
u 19:15

ČAKOVEC – Županijsko državno odvjetništvo u Čakovcu podnijelo je istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu istražni zahtjev protiv 39-godišnjaka s područja Čakovca zbog sumnje da je tijekom 2007. i 2008., pa do 13. svibnja ove godine, silovao vlastitu majku!

Osuđen za ubojstvo
Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o I. P. (39) koji je sredinom 90-ih godina ubio prijatelja i zbog toga je bio osuđen na osam godina zatvora. Bio je kažnjavan i zbog teške krađe. Silovanje je, navodno, prijavila majka, koja je i liječnički pregledana.

Nesretna žena završila je na psihijatrijskom odjelu Županijske bolnice u Čakovcu.

- Znam ih dobro. Oboje imaju problema s alkoholom, no ovo o silovanju mi je prva vijest. Strašno! Za njega znamo da nije pravi i da je bio u zatvoru - kazala je mještanka sela pokraj Čakovca, u kojem je živi obitelj osumnjičenika.

I. P. ubio je sredinom 90-ih godina automatskom puškom prijatelja s ratišta. Posvađali su se zbog motorne pile. Svađi je vjerojatno kumovao i alkohol. Nakon što ga je ustrijelio, tijelo je bacio u upojnu jamu i zatrpao je vapnom, pa se policija namučila tražeći tijelo. Strašan zločin zgrozio je mještane. I. P. je osuđen na osam godina zatvora, a iz zatvora je izašao 2004..

Mještani kažu da se njegov otac objesio prošle godine, a sad kad se doznalo za silovanje, pretpostavljaju da je upravo ono bilo razlog samoubojstva.

Nije radio
Seljani kažu da je njegov otac govorio da se nešto događa u kući, no nitko mu nije vjerovao. I. P. je živio je nakon očeve smrti s majkom u obiteljskoj kući. Nije imao stalan posao, nadničario je kad bi mu zatrebao novac.

Istražni sudac Županijskog suda u Varaždinu mu je nakon ispitivanja odredio zadržavanje, a tužiteljstvo je, inače, tražilo da mu se pritvor odredi zbog mogućeg utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja djela.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije