PUCNJAVA U Plymouthu

Ovo je Englez koji je jučer ubio petero ljudi: Volio je Trumpa i oružje

Jake Davison
Foto: Facebook
1/3
13.08.2021.
u 11:37

Policija je pucnjavu okarakterizirala kao zločin obiteljskog nasilja te da nema veze s terorizmom

Napadač koji je jučer ubio petero ljudi u engleskom gradu Plymouthu je 23-godišnji Jake Davison.

On je prvo ubio članove svoje obitelji kada je otišao u park i počeo pucati po neznancima. Među ubijenima su navodno njegovi roditelji, no to još nije potvrđeno.

Policija je pucnjavu okarakterizirala kao zločin obiteljskog nasilja te da nema veze s terorizmom.

Vjeruje se da je napadač nakon krvavog pohoda presudio i sebi.

Na mjestu su preminule dvije žene i dva muškarca dok je još jedna žena naknadno preminula u bolnici.

Inače, Davison je na društvenim mrežama dijelio citate bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa te je objavio fotografiju ćelavog orla, amblema SAD-a, koji stoji ispred američke zastave.

Britanski mediji pišu kako je bio desničar opsjednut američkom kulturom oružja te da mu je Facebook profil prepun američke propagande.

Na svom YouTube kanalu govorio je o propalom ljubavnom životu.

- Toliko sam propustio kao tinejdžer, nadam se da ću to moći nadoknaditi ... Ne zagovaram ovo, ali ako moram, možda bih čak pokušao upotrijebiti drogu da to nadoknadim, možda seks na kokainu ili nešto slično, možda bi to moglo nadoknaditi to propušteno tinejdžersko iskustvo - rekao je.

U videima govori i kako je stroj za ubijanje te da je on Terminator.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar mofo
mofo
13:19 13.08.2021.

Haha trump vas jos uvijek pece ha? A kad doktori mesare onda se ne spominje ni koga vole, u ciju slavu to rade, ma cak ni imena im, samo da su psihicki rastrojeni... I cudite se sto vam nitko ne vjeruje i mrskiji ste ljuduma od politicara?

ST
Startrack
14:21 13.08.2021.

Imeni smeta ko i ostalima sta Trumpa vezete sa ovim.

DU
Deleted user
14:54 13.08.2021.

E novinarstva da pozvizdiš! Još samo fali da velite da se je bio "antivakser" i eto ti slike perfektnog zločinca: voli Trumpa, voli oružje, ne voli "vakcinu",...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije