POPULARNO TERENSKO VOZILO

Ovo nije prva tragična nesreća s quadom. U jednoj je u Zagrebu poginuo i policajac

Zagreb: Prevrnuo se policijski terenac, ozlijeđena četiri policajca
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/8
12.04.2024.
u 11:55

Razlikuju se quadovi namijenjeni za javni cestovni promet koji se dijele na kategoriju T (traktori) i L (četverocikli), te quadovi koji nisu namijenjeni za upotrebu u javnom cestovnom prometu.

Dvojica muškaraca u dobi od 33 i 39 godina poginula su u četvrtak navečer u selu Tuhovec u Varaždinskoj županiji kad su prilikom vožnje quada uslijed neprilagođene brzine sletjeli s ceste u rijeku Bednju i pritom stradali.

"Muškarci starosti 33 i 39 godina vozili su se traktorom (quadom) šetnicom uz rijeku izvan naseljenog mjesta Tuhovec u smjeru mjesta Retkovec. Tom prilikom zbog brzine neprilagođene osobinama i stanju zemljanog puta došlo je do slijetanja traktora u korito rijeke te su 33-godišnjak i 39-godišnjak smrtno stradali",  priopćila je varaždinska policija. 

Što je Quad?

Quadovi su terenska motorizirana vozilo na četiri kotača koji spadaju u kategoriju B1, za koju treba vozačka dozvola B kategorije. Razlikuju se quadovi namijenjeni za javni cestovni promet koji se dijele na kategoriju T (traktori) i L (četverocikli), te quadovi koji nisu namijenjeni za upotrebu u javnom cestovnom prometu.

Nažalost, događaju se i tragične nesreće. U listopadu prošle godine poginuo je 29-godišnjak iz Gospića na nerazvrstanoj cesti. Vozio se na quadu i zbog neprilagođene brzine sletio van kolnika u šumu i zaustavio se u dubokoj provaliji, gdje je udario u stablo. Lakše je ozlijeđen 26-godišnji suputnik. U zagrebačkom Jankomiru je također u listopadu u prevrtanju quada poginuo policajac. U nesreći je u listopadu 2022. poginuo pak 31-godišnjak iz Peteranca kod Koprivnice koji je upravljao četverociklom po zatvorenom gradilištu izgradnje željezničke pruge između Botova i Torčeca te upao u iskop za odvodnju oborinskih voda. Lakše je bila ozlijeđena 27-godišnja putnica na četverociklu.

Poginuo policajac u Zagrebu: U prevrtanju terenca četvero ozlijeđenih, jedan preminuo tijekom pružanja pomoći

Ključne riječi

Komentara 1

ZI
ziva___istina
14:02 12.04.2024.

Quad ima veoma visok meta centar , zato je jako nestabilan, pogotovo pri velikim brzinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije