Radnici na Marjanu

Počelo postavljanje križa: Pogledajte kako napreduju radovi!

križ, Marjan (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/4
16.05.2013.
u 18:44

Na najvišem vrhu Marjana Telegrinu počelo je postavljanje 10 metara visokog križa koji mnogi nazivaju Kerumov križ i optužuju splitskog gradonačelnika Željka Keruma da ga gradi samo u predizborne svrhe.

Na najvišem vrhu Marjana Telegrinu počelo je postavljanje 10 metara visokog križa koji mnogi nazivaju Kerumov križ i optužuju splitskog gradonačelnika Željka Keruma da ga gradi samo u predizborne svrhe.

No, iako se Kerumu često pripisuje projekt "križa", za njegovo postavljanje na posljednjoj sjednici prije lokalnih izbora glasovali su svi vijećnici, od onih SDP-ovih pa sve do Luke Podruga iz HČSP-a.

Splitski vijećnici još su u svibnju 2012. donijeli odluku da se na Marjan vrati križ, visok 23 metra. No, Ministarstvo kulture "skresalo" im je visinu i odobrilo podizanje znatno nižeg, desetmetarskog križa.

Dogradonačelnik Splita Jure Šundov prije nekoliko dana kazao je da će se križ vidjeti "i iz Solina, kao i nekih Kaštela, ali se neće moći vidjeti ni iz svih dijelova Splita". Kerum je najavio da će križ na Marjanu biti podignut do kraja tjedna, a vjerojatno će se požuriti s obzirom na to da je prvi krug lokalnih izbora u nedjelju, a Kerum se ponovno kandidirao za gradonačelnika. Dogradonačelnik Jure Šundov danas je izjavio da bi križ sutra trebao biti postavljen na Marjanu.

>>Kerumov 10-metarski križ vidjet će se čak iz Kaštela

>>Kerum: Dobili smo dozvole za križ, bit će visok 10 metara!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije